Konyhai kiegészítők

Konténer zöldségek és gyümölcsök számára

Konténer zöldségek és gyümölcsök számára

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Méretek és építési módok
 3. anyagok
 4. A gyártók áttekintése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Felhasználási feltételek
 7. Gondozási funkciók

Minden háziasszony arra törekszik, hogy biztosítsa a házban lévő dolgok rendjét és biztonságát. Ez különösen igaz a zöldség és a szezonális gyümölcsökre, amelyek annyira értékesek a középső övben. Különböző típusú tárolótartályokról, használatuk szabályairól, súlyos előnyeiről és bizonyos összehasonlító hátrányairól beszélünk.

Jellemzők

A zöldségek és gyümölcsök jól megmaradnak otthon. A konyhában való tároláshoz:

 • tartály zöldség vagy gyümölcs;
 • fonott kosarak;
 • fadobozok.

A legfontosabb az, hogy ezek a tartályok:

 • lélegző falak
 • kompakt méret.

A tárolótartályok gyakorlati funkciója mellett a konyhai csodálatos díszítés is lehet.

Méretek és építési módok

Rengeteg tárolórendszer van. A választás csak az Ön preferenciáitól és pénzügyeitől függ.

 • Visszahúzható tárolórendszerek. A konyhai készletekben gyakran speciális fém kihúzórendszerek, valamint fonott vagy műanyag kosarak találhatók, amelyek fejlettek. Ha nincs ilyen rendszer a fejhallgatóban, akkor zöldségeket és gyümölcsöket tárolhat a kihúzható konyhabútorokba beépített műanyag, fém, fa, fonott tartályokban.
 • Rack vagy polc. Helyhez kötött vagy 6 tárolóból álló tárolórendszer, amelyben gyümölcsöket és zöldségeket is tarthat. A mobil verzió ideális egy kis konyha számára. A nagy konyhában mobil vagy álló fából készült polc áll rendelkezésre.
 • Felfüggesztett polcok, konténerek, kosarak, az asztal tetején vagy felett. A falut egy falusi ház kényelmének adják, és kevés helyet foglalnak el.
 • Drót vagy fonott kosarak tárolásra. Ideális - természetes anyagokból, például szőlőből készült kosarak. Az ilyen tartályok előnye a légáteresztő képesség és a nagy lyukak hiánya, ami segít megőrizni a konyhát.
 • Speciális szekrény. A saját vezetékes ablakokat egy régi szekrényben készítheti el, vagy egy boltban vásárolhatja meg. Az ilyen fából készült tároló pad vagy széklet formájában van elrendezve, összecsukható üléssel. A termék méltó helyet foglal el a konyhában, a folyosón vagy az erkélyen.

anyagok

A konténerek megfizethető és praktikus módja a gyümölcsök és zöldségek tárolásának. Az ilyen tartályok különböző anyagok lehetnek.

 • Wood. Erős, de nehéz és rövid életű. Az ilyen típusú tároló kiválasztásakor gondosan mérlegelni kell a fa választékát. Például ne használjunk tűlevelű lapokat, mert melegítéskor kátrányt bocsáthatnak ki, és elnyelik a szagokat.
 • Műanyag. Könnyű használat és fertőtlenítés, szilárdság, tartósság, nedvességállóság, a szín és a design választéka - mindezek a tartályok népszerűek.
 • Glass. Stílusos és biztonságos, de praktikus, mivel leeshet, amikor esik.
 • fém. A legmegbízhatóbb, de számos hátránya van: a magas ár, nem minden zöldség és gyümölcs jól érintkezik a fémrel.
 • vesszőfonás - fonott, rattan, kukorica rost. A természetes anyag kiválóan alkalmas tárolásra, valamint kényelmet és melegséget ad a konyhának.

A gyártók áttekintése

A gyártók sokfélesége azonosítható Az orosz műanyagpiac három legnépszerűbb márka.

 • "Polimerbyt" - a műanyag tartályok leghíresebb hazai gyártója. Különböző térfogatok, színek, átlátszó vagy nem megfelelő kapacitásokat hoz létre. Vevők azt mondják, jó minőségű műanyag, tartósság, eredeti design, sokoldalúság, környezetbarát és "megkönnyíti a ház létezését."
 • BranQ - a márka tartályai megkülönböztetik a tartósságot, a funkcionalitást, a praktikusságot. A legfontosabb, hogy vigyázzunk a fedélre.
 • Ikea. Ez a gyártó a legkülönbözőbb anyagokból (fa, műanyag, fém) készült, stílusos tartályok széles választékát kedveli. A gyakorlati funkciók mellett ezek a termékek kiváló belsőépítészetként szolgálnak.

Hogyan válasszuk ki?

Megfelelő csomagolás - a zöldségek és gyümölcsök hosszú tárolásának garanciája. A konténerek kiválasztásakor figyelni kell a következő pontokra:

 • térfogat (20 l - ideális);
 • anyag;
 • légáteresztő képesség;
 • egyszerű használat.

A levegő szabad hozzáférése a gyökérnövények tárolásának legfontosabb feltétele: sárgarépa, burgonya, hagyma és cékla. Ezért a vásárláskor fontos figyelni a szabad levegő behatolásához szükséges nyílásokra.

Felhasználási feltételek

Az anyag, amelyből a konténer készül, hatással van ahol a lakásban tárolni a zöldségeket és gyümölcsöket (például a hűtőszekrényben vagy az erkélyen).

 • Műanyag tartályok - a legjobb választás a tároláshoz. Nem félnek a hidegtől, így a zöldségek télen jól megmaradnak az erkélyen. Az ilyen tartály hője sem szörnyű. A kényelmes használathoz válassza ki a fogantyúval rendelkező modelleket és egy speciális kialakítást, amely lehetővé teszi a tartályok egymás melletti elhelyezését.
 • Fából készült dobozok tartósak, de jobb, ha zöldségeket és gyümölcsöket szállítanak. Az ilyen csomagolást rövid időre tervezték - általában csak 1 szezonra van szükség, ismételt felhasználással. A dobozok élettartamának meghosszabbítása érdekében fémdobozokkal erősíthetők a dobozok, valamint a rothadás elkerülése érdekében a hőmérséklet-ingadozások figyelemmel kísérése.
 • Karton dobozok ökológiai anyagból készült. Ez egy plusz. De mégis rövid életűek. Működésük során figyelmet kell fordítani a levegő páratartalmára, mivel ez a tényező hátrányosan befolyásolja a tartályt (a dobozokat átnyomják vagy kanyarítják).

A zöldségboltokban az erkélyen felszerelt gyümölcs- és zöldségfélék raktározása nagy a kereslet. Lehet, hogy a fiókos fiókok reteszelhető polcokkal, gardróbszekrénnyel, ajtóval, vagy egy mellkasra emlékeztető fiókkal rendelkeznek. A könnyű tárolás érdekében a tárolók műanyag tartályokat használnak.

Gondozási funkciók

Ahhoz, hogy a termékek hosszú ideig szolgáljanak és biztonságosak legyenek a gyümölcsök és zöldségek tárolásában, gondosan meg kell figyelni őket. Semmi nehéz gond. A műanyag doboz használata után azonnal mossa le forró vízzel és szappannal vagy mosogatószerrel. Használhat folyékony vagy WC-szappant.

A műanyag tartályok kényelmükért értékelik. Az egyetlen hátránya a különböző szagok elnyelésének képessége. A rendelkezésre álló eszközök segítségével megszabadulhat az ilyen bajoktól.

 • Szóda és ecet. Öntsön egy vékony szóda réteget a tartály nedves falain, és öntsön ecetet. Ennek a "pop" -nak köszönhetően minden idegen szag eltűnik.
 • ecet. Nedvesítse meg a szalvétát hígítatlan ecettel és törölje le a tartályt belülről. A fertőtlenítéshez ecetsavoldatot készítünk, majd néhány percig tartályban hagyjuk. Ezután jól öblítse le a műanyag tartályt,
 • Soda oldat. Öntsünk meleg vizet a tartályba, és adjunk hozzá néhány szódát. Zárja be a fedelet, és hagyjon egy ideig. Kicsit rázás után öntsük ki az oldatot és töröljük meg ecettel megnedvesített tiszta ruhával.
 • citrom. Törölje le a tartály belső felületét egy szelet citrommal, zárja le a fedelet és hagyja éjszakán át. A citromot nem szabad belsejében hagyni.
 • Aktivált szén. A zúzott széntartalmú tablettákat szalvétába csomagoljuk, és 24 órán át tegyük egy edénybe.
 • újság. Helyezzen egy gyűrött újságot egy tartályba egy éjszakára. ?

A fa dobozok nem tárolhatók nedves és fűtetlen helyiségekben. Szintén ellenjavallt túlzott szárazság. A dobozokat a közvetlen napsugárzástól, a fűtőtestektől és a helyiségfűtőktől távol kell tartani, különben szárításhoz és repedéshez vezet. És biztos Kerülje a sztrájkokat, mivel az ilyen tartály könnyen megsérülhet.

A zöldség és gyümölcs megfelelő tartályának kiválasztásáról lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok