Konyhai kiegészítők

Hőmérők: jellemzők, típusok, választás, használati szabályok

Hőmérők: jellemzők, típusok, választás, használati szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Előnyök és hátrányok
 3. faj
 4. A gyártók áttekintése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Felhasználási feltételek
 7. Gondozási funkciók

A konyhai kiegészítők ma sokan hozták létre, és legtöbbjüket a hús főzésére tervezték. Mind a tapasztalt otthoni szakácsok, mind a szakácsok azt mondják, hogy gyakran a hús ízét, megjelenését és aromáját közvetlenül az előkészítés helyes hőmérsékletétől függ. A fűszerek, a kiválasztott tetem egy része és kora befolyásolják, de a legfontosabb tényező még a hőmérséklet.

Itt, annak helyes azonosításához, majd az időben a húst a sütőből kihozni, speciális hőmérők jöttek létre. Beszélünk a használatuk típusairól és finomságairól.

Mi az?

Sokan tévesen összekeverik a sütő hőmérőjét egy speciális tartozékkal, amely csak a hústermék hőmérsékletének mérésére szolgál. Egy ilyen eszköz egyáltalán nem luxuscikk, éppen ellenkezőleg, szükséges azoknak a háziasszonyoknak, akiknek asztalát rendszeresen a különféle típusú sült húsból vagy baromfiból készített ételek készítik.

Az a tény, hogy A termék mindegyik típusának saját egyedi főzési hőmérséklete van. azaz attól függ, hogy betartják-e, hogy az elkészített étel illatos, biztonságos és ízletes lesz-e, nyers és veszélyes, vagy túl főtt és száraz lesz.

A húshőmérő lehetővé teszi a termék hőmérsékletének mérését közvetlenül a főzés során, valamint annak értékelését, hogy mennyire készen áll az asztalra az edény eltávolítása után.

A közhiedelemmel ellentétben ez a konyhai kiegészítő ideális nem csak a baromfi és a hús pörköléséhez, hanem sok más étel elkészítéséhez isPéldául, hal vagy akár házi karamell főzés. És itt ez a speciális eszköz nélkül gyakorlatilag lehetetlen.

Természetesen vannak más módok is, hogy meghatározzuk egy adott étel közelítő mértékét, de egyik sem ad pontos eredményt. A hús hőmérője lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározza a darabon belüli hőmérsékletet, és ezért határozza meg a biztonságos további használatának 100% -át. Az a tény, hogy minden terméknek van egy bizonyos fűtési mutatója, amelyben minden betegség okozó baktérium meghal, és megállapítja, hogy a hús ebben az esetben teljesen szennyezett, csak ez a konyhai kiegészítő segít.

Ez azt jelenti, hogy a húshőmérő lehetővé teszi nemcsak ideális formában készül, hanem azt is lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden olyan kórokozó, amely benne volt, egyszerűen meghalt. Ez egy egészséges és könnyen használható konyhai kiegészítő.

Előnyök és hátrányok

Mint minden más konyhai készülék, ez is hátránya. Elsődlegesnek tekinthető, hogy a legegyszerűbb klasszikus modellekben a meghatározás pontossága nem mindig felel meg a valós hőmérsékletnek. Különösen a felszíni méréseknél, mivel a hús belsejében ez a szám többszöröse lesz.

A második nagy hátránya a modern konyhai kiegészítők magas költsége.

Valójában a magas minőségű és pontos mérőmérő nem lehet olcsó, és ezt figyelembe kell venni.

De mindkét előnye és sokkal több.

 • Széles modellválaszték és más árkategória. A termékcsalád széles, mert sok gyártó, mind világhírű, mind az utóbbi időben megjelenő gyártók termékeik hőmérőit kínálják a vásárlóknak. A színek, funkciók és értékek különböznek egymástól.
 • Könnyen használható. Egy ilyen eszköz használata nagyon egyszerű: mindössze egy darab hús vagy baromfi áttöréséhez, vagy egyszerűen az eszköz felületéhez való rögzítéséhez szükséges.
 • A mérés sebessége és pontossága. A modern, kiváló minőségű modellek lehetővé teszik az edény hőmérsékletének 1-3 másodpercen belüli meghatározását, míg az eltérések legfeljebb 2-3 fok.
 • többfunkciós. Annak ellenére, hogy ezeket a berendezéseket a gyártók először csak húsok hőmérőjeként helyezik el, más ételek elkészítéséhez és esetenként még szükségük van rá.

És persze, ne felejtsük el az ilyen eszközök működésének tartósságát, valamint a gondozásuk egyszerűségét. Általában e segédeszköz előnyeinek és hátrányainak rövid áttekintése alapján világossá válik, hogy az ilyen adaptáció minden konyhában valóban szükséges.

faj

A készülék összes meglévő modellje két fő típusra oszlik. Az első csoportba tartoznak az úgynevezett analóg eszközök. Ezek a modernebb egységek ősei. Mérésük pontossága mindig hibás, és elég nagy. Ugyanakkor az eszközök könnyen moshatók folyó vízben, és sok éven át használhatók.

Az ilyen húshőmérők ára meglehetősen alacsony, és szinte minden boltban megvásárolható.

Azonban egy ilyen analóg mechanikus tartozék gyakorlatilag elsüllyedt, és a digitális húsmérők különböző modelljei helyettesítették. Az ilyen érzékelővel ellátott elektronikus készüléknek több fajtája van, és ő az, akit otthon és legjobban használnak. Ennek az eszköznek három fő típusa van.

 • Klasszikus vezeték nélküli hőmérő - Ez a készülék legegyszerűbb és legváltozatosabb verziója. Olyan érzékelővel rendelkezik, amely egyszerűen egy érzékelővel van ellátva, és a készülő edény hőmérséklete megjelenik. Ez egy egyszerű és intuitív összecsukható hőmérő, amelynek tűje könnyen folyó víz alatt mosható. Ennek az eszköznek a hátránya, hogy lehetetlenné teszi a hőmérséklet közvetlenül a hús vagy baromfi belsejében történő mérését. Ezenkívül nem lehet azonnal használni a sütőben, először ki kell venni az edényt. A kezdő szakácsok számára azonban csak egy ilyen kiegészítő lesz a legjobb választás.
 • Távoli szonda modellek - A vezetékes eszközöket csak a sütőben lehet használni. Mérésük hibája majdnem nulla. Sok ilyen típusú hőmérő van felszerelve egy sor kiegészítő funkcióval, amelyek nagyban leegyszerűsítik a szakács munkáját. Szükségük van egy bizonyos szakácsra, mindenki maga dönt. A mérési sebesség csak 3-5 másodperc, de a fő előnye, hogy egy ilyen tűvel ellátott eszköz lehetővé teszi a terméken belüli pontos hőmérséklet mérését.
 • Infravörös hőmérő. Ez az úgynevezett know-how. Ez a kiegészítő lehetővé teszi a külső termékek hőmérsékletének mérését. A bónusz az a tény, hogy pontosan meghatározhatja a serpenyő vagy a serpenyő hőmérsékletét, valamint a főzés mértékét. De szem előtt kell tartani, hogy minél messzebb van a terméktől, annál nagyobb lesz a mérési hiba. A készülék másik hátránya a magas ár.

Az ilyen fajta sokféleség, azzal a ténnyel, hogy a különböző márkák termékei képviseltetik magukat a piacon, gyakran vezet nehéz helyzetben lévő potenciális vásárlókhoz, és nem tudják, hogy melyik márkát és modellt kell előnyben részesíteni.

A gyártók áttekintése

A húsvásárlók számára a liszt hőmérő kiválasztásának megkönnyítése érdekében, és annak érdekében, hogy azok minőségi termékeket vásárolhassanak, Kínálunk egy mini minősítést a legjobb konyhai kiegészítők gyártóinak.

 • Weber 6492 - Ez egy univerzális hőmérő, amely csak a termékeken kívüli hőmérséklet mérésére alkalmas. Azonban nem csak húsra, hanem csokoládéra, karamellre és más termékekre is használható.

A magas és gyors mérési pontosság, valamint egy fényes digitális kijelző lehetővé teszi az ilyen eszközök egyszerű és kényelmes használatát.

 • ThermoPro TP-06 - Ez egy hordozható szondával felszerelt tartozék, így az ilyen hőmérő használható a termékek belsejében lévő hőmérséklet meghatározására közvetlenül a sütőben. Egyszerű és megbízható használat, nagy pontossággal. Fontos előnye a készülék megfizethető árának.
 • Ivation IVAWT738 - Ez az egyik legmodernebb és legmodernebb eszköz. Egyedülálló tulajdonsága, hogy egyedülálló kialakítása lehetővé teszi, hogy két teljesen különböző termékben mérje meg a hőmérsékletet két tű segítségével, és mindegyikre vonatkozó információk külön jelennek meg a kijelzőn. Nehéz, nagy pontosságú és tartós hőmérő használata.
 • Thermapen® Mk4. Ez az egyik legkedveltebb kiegészítők a világ szakácsainak. Az egyszerű, esetleg minimális kialakítás ellenére a készülék nagy mérési pontossággal, egyszerű használatsal és karbantartással, valamint tartóssággal rendelkezik.
 • THM-515 polder - Ez az egyik legköltséghatékonyabb és legegyszerűbben használható húsmérő modell a húshoz, és a karamell, a csokoládé és a halak pontos hőmérsékletének meghatározására is használható.

Mint látható, a húshőmérőket a különböző márkák és a legváltozatosabb árak állítják elő. Ez lehetővé teszi, hogy ilyen konyhai tartozékokat vásároljon minden személy számára, attól függően, hogy milyen képességekkel és kívánságokkal rendelkezik.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy elkerüljék a működési folyamat során felmerülő problémákat és kellemetlen helyzeteket, de csak a vásárlástól való elégedettség érzése, magának a hőmérőnek a megválasztásához kell közelednie. Ezért fontos meghallgatni a szakértők ajánlásait.

 • A leggyakrabban gyakran használjon olyan készüléket, amely különleges nedvességvédelemmel rendelkezik. Egy ilyen hőmérő hosszú ideig tart, és a leolvasások egyértelműek és igazak lesznek.
 • A mérési hőmérséklet-tartomány nem lehet kevesebb, mint 100 fok, ellenkező esetben a főzés során egy ilyen tartozék egyszerűen használhatatlanná válik, és a leolvasások nagy hibával járnak.
 • Azok, akik gyakran főznek és szeretnek sok dolgot egyidejűleg csinálni, a legjobb illesztőóra egy időzítővel, amely azonnal elhelyezhető egy nyers ételrel a sütőben. Ha készen áll, vagy a hőmérséklet eléri a kívánt szintet, hangjelzés hallatszik, ami nem engedi elfelejteni az aktuális főzési folyamatot.
 • Különösen kényelmesek azok a készülékek, amelyek kis digitális kijelzővel rendelkeznek. Minden mérési eredmény világosan megjelenik, és nagyon gyorsan megjelennek.

Ne felejtsd el a márkát. Ha szeretne vásárolni, megbízható, tartós asszisztenst a konyhában, akkor először is figyelnie kell a fenti gyártók termékeire.

Felhasználási feltételek

Minden húshőmérő esetében a gyártó részletes utasításokat ad a működéséhez, de van egy általános követelménysorozat, amely kötelező.

 • Mossa le vízzel vagy csak nedvességálló tartozékokkal merítse le teljesen.
 • Ne használja túl gyakran a készüléket, a termék áttörtével - elveszíti a zamatosságát.
 • A főzés utolsó szakaszában általában kulináris hőmérőt használnak. A grillezéshez - ez az utolsó 10 perc a főzéshez, egész húsdarabhoz - az utolsó 15-20 perc.

Egy edény készségének mértékének meghatározásához egy speciális asztal segít. Információkat tartalmaz a termék típusáról és a felhasználásra kész hőmérsékletről.

Húsfaj

A termék készenléti hőmérséklete

sertéshús

85 fok

A madár

95 fok

bárány

97 fok

marhahús

60-75 fok

Ló hús

82 fok

Ez a táblázat a hús pörkölésének hőmérsékletét mutatja a teljes pörkölés szintjére.

És mégis, nem szabad ragadnia a készülék szondáját a csontok vagy a porc mellett - megsérülhet, és az adatai megbízhatatlanok lesznek, vagy az eszköz általában meghiúsul.

Gondozási funkciók

Ezeket a finomságokat az utasítások is leírják. Fontos azonban megjegyezni, hogy elengedhetetlen, hogy félévente elvégezzük a termékkészség mérésének pontosságának ellenőrzését. A húshőmérő testét és kijelzőjét egy nedves, tiszta ruhával vagy szalvétákkal lehet tisztítani.

Teljesen vízbe merítve, és különösen a vezetékes modellek szigorúan tilos.

A testből való leválasztás után a visszahúzható vagy levehető szondát meleg vízzel szokásos eszközökkel lehet mosni. Ezután alaposan megdörzsölte. Tisztítás után a készüléket jól szellőztetett helyen, túlzott nedvesség és szobahőmérsékleten tárolják.

A hús kulináris próbája valóban fontos és szükséges felszerelés.. Mind a hostessek, mind a világhírű szakácsok csak ezt erősítik meg. És használja a cikk tippjeit, mindenki láthatja ezt.

Az elektronikus és mechanikus húsipari hőmérők összehasonlítása az alábbi videóban várja Önt.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok