Konyhai kiegészítők

Hogyan válasszunk ki egy salátát?

Hogyan válasszunk ki egy salátát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. tervezés
  2. anyagok
  3. Gyönyörű kiszolgáló példák

Minden lány gondolt arra, hogy az éttermekben lévő szakácsok mennyire szépen díszítik az ételeket. Úgy tűnik, hogy a saláták készítése nehézkes és nem érhető el otthon, de a gyakorlatban sokkal könnyebb. Szolgáláshoz különféle ételformákat használnak a saláták számára. Róluk megtudhatod a cikkben.

tervezés

A legkülönbözőbb kiszolgáló eszközök széles választékát kínálja, mindez az ízlésétől és preferenciáitól függ. Alapvetően minden formát alsó vagy levehető fenék nélkül készítenek, amely a saláta tetejének összehangolására használható. A saláták megjelenítéséhez a legnépszerűbb és leggyakoribb lehetőség a különböző méretű gyűrűk. A kerek alakzatok megfelelőnek tűnnek minden asztalon, és sikeresen illeszkednek a tervbe.

A hosszúkás opciók nem kevesebb kereslet. A nagy ünnepek esetében a hosszúkás formájú saláta jó megoldás lesz, így minden résztvevő számára könnyebb lesz az étel. Cubic saláták vonzóak.

Különösen kényelmes a nagy asztalok díszítésére, ahol több adag szükséges.

A kitalált sajtó egyre népszerűbbé válik és szokatlanabbá válik. Újévi saláta készítéséhez meg lehet vásárolni egy csillag vagy fa alakját. A Valentin-napon helyénvaló lesz megnézni egy részét szív formájában, és március 8-án - nyolcas alak formájában. A hal formájú formák is nagyon eredetinek tűnnek.

Különösen érdekesek, a halételek mellett. A halszemeket elrendezheti és zöldekkel díszítheti.

A kiválasztáskor fontos, hogy ne csak a designra, hanem a saláta méretére is figyeljen. Annak megállapításához, érdemes megfontolni az asztal méreteit, és hány embert tervez tálalni. A kis pártok számára egy kis méret tökéletesen illeszkedik, és egy nagyvállalat számára egy általánosabb formát kell választania, vagy több kisebb méretű salátát készítenie. A sajtok más ételek díszítésére is alkalmasak: oldalsó ételek, húsok vagy harapnivalók.

A prés lehet integrális, és leszerelhető. A második típus egyszerűbb, a csúszó zár könnyen megkönnyíti az űrlap eltávolítását és a saláták károsodását. Vannak olyan beállítások, amelyek méretre szabhatók speciális zárakkal, és nem kell több eszközt vásárolni - csak egy.

anyagok

Saláta prések különböző fémekből készülnek, a rozsdamentes acél termékek a leginkább igényeltek. A vas opciók könnyen kezelhetők, nem igényelnek különös gondosságot, könnyen megtalálhatók a polcokon. Készíthet saját formáját.

  • fólia. Jobb választani egy vastag fóliát. Elég, ha több rétegben dobjuk. Ha a fólia vékony és könnyen ráncos, akkor a legjobb, ha 5 vagy több rétegbe dobja. Aztán meg kell tennie az űrlapot egy tányérra, és öntsük bele a salátát.
  • Műanyag palack. A saláta mérete a palack átmérőjétől függ. Szükséges egy üres palackot venni és mindkét oldalról simán vágni. Az űrlap használatra kész.

Gyönyörű kiszolgáló példák

A kis rétegű saláták tervezéséhez gyakran használnak kerek vagy köbméteres dizájnokat. Eredetileg néz ki, minden vendég számára külön-külön készíthet egy kis részt. Nyolc alakú saláta ideális a világnap megünneplésére, és felvidít minden hölgyet. A zöld és a tojássárgája kombinációja a tavaszi virágokat utánozza, és a tulipánok egész főtt tojásból készülhetnek.

A gyűrűvel görögdinnye formájú ételeket készíthet, ami ideális nyáron vagy a Hold formájában. De egy köbös alak segítségével egy salátát hozhat létre egy díszdobozban. A játék és az eső által nagymértékben ellopott karácsonyfa tökéletesen kiegészíti az új évet vagy a karácsonyi asztalt.

Az ilyen szokatlan saláták kellemesen meglepik vendégeit, és még nagyobb vágyat okoznak az étel ízlésében.

Hogyan készítsünk formát a saját kezű salátákhoz, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok