Konyhai kiegészítők

Hogyan válasszunk egy tortaformát?

Hogyan válasszunk egy tortaformát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Típusok és jellemzőik
 2. Előre gyártott ételek
 3. Kapcsolódó berendezések

Az ünnepi teafesztiválon gyakran a gyerekek és a felnőttek kedvelt finomságai - egy torta. A különböző formák és ízek széles választéka lehetővé teszi, hogy minden édes fogat válasszon egy édességet a lélek számára. A választás ugyanolyan gazdagsága befolyásolja a sütőeszközöket.

Típusok és jellemzőik

Annak érdekében, hogy a csemege ízletes és szép legyen, szükségünk van egy bizonyos torta alakra, amely megfelel bizonyos követelményeknek, mivel a különböző anyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Például egyes formák alkalmasak kekszes süteményre, mások alkalmasak mousse-torta készítésére, és néhány változat egyetemesnek bizonyul.

 • eldobható a formák segítik a háziasszonyokat, akik nem szeretik az edényeket a sütés után mosni. Az ilyen termékek alumínium fóliából, kartonból vagy pergamenből készülnek, tökéletesen megtartják alakjukat, és nem igényelnek olajozás. A penészgombák kész sütésének eltávolítása nagyon egyszerű, mert nem lehet félni, hogy károsíthatja őket.

Alapvetően az ilyen eldobható evőeszközök muffinok és muffinok, sütemények, húsvéti sütemények, pite, pizza, keksz készítésére szolgálnak.

 • A közelmúltban megjelent a szilikon forma amely az érdemei hatalmas listája miatt fokozatosan egyre népszerűbb. Nem igényel olajozás, kivéve az első főzést. A sütés nem ragad, és egyenletesen sütik. Ez az anyag környezetbarát, fűtött, nincs szaga, tartós, ha nem vágja le a kész finomságot a formában, az eltávolítás előnye nem nehéz. Ezek a legjobb ételek a mousse sütemények, piteek és desszertek számára.

A legfontosabb dolog - ne használja a tüzet és egy elektromos égőn. A fenék fantasy-rajzainak köszönhetően a tányérra fejjel lefelé fordított sütemények szépségmesterként szolgálnak, anélkül, hogy további díszítésre lenne szükség.

 • A sütemények ideális formája az olasz Silikomart Eclipse. Ez egy kerek 3D-s térfogat, amelynek átmérője 18 cm. Ez az optimális konfiguráció és méret a mousse sütemények és desszertek, zselé, zselé és keksz készítéséhez, mivel minden étel nem elhanyagolható - ellipszis formájában.

Az ilyen finomságok változata megfelelően díszíti az ünnepeket.

 • A kerámia formák megérdemelten bizonyítottan biztonságosak az egészséges hipoallergén ételekhez. A háziasszony meggyőződhet arról, hogy az eredeti termékek minimális tápanyagmennyisége elvész. Egyéb előnyök között nem szabad elfelejtenünk a mosás egyszerűségét anélkül, hogy félni kellene a termék felületének karcolódásától, valamint a tartalom egységes sütését, valamint a hosszú távú hőmegőrzést a sütő kikapcsolása után. Az esztétikai komponens szintén fontos: nem szégyen, hogy egy ilyen étel az ünnepi asztalra kerüljön.

Vannak hátrányok is - a kerámiák gondos kezelést igényelnek, és nem szenvednek fújást és hirtelen hőmérsékletváltozásokat, ezért hideg kemencében helyezze az edényeket, és hideg vízzel ne öntsön hideg fűtetlen formát.

Ha zsetonok jelennek meg az edényeken, akkor nem szabad használni, mert ez káros lehet az egészségre.

 • Üvegtermékek szükségessé válik bármely hostess asszisztensként, mivel ellenállnak a forró sütőben történő fagyasztásnak és pörkölésnek. Az ilyen ételek nem szívják fel a szagokat, ami lehetővé teszi a különféle ételek főzéséhez.Az üveg azonban szeszélyes lehet - az élelmiszer könnyen tapad a felülethez, ami megnehezíti a kész edény eltávolítását és az edények tisztítását. A mosás megkönnyítése érdekében a tartályt vízzel kell áztatni, de először meg kell várni a teljes hűtést, mivel az üveg nem szeret hőmérsékletet.

Az ételek tapadásának elkerülése érdekében a poharat pergamen vagy viaszpapírral kell lefedni. Az ilyen ételekben lévő tészta elveszti a pompáját, így a sütemények és piteek elkészítése nem a legjobb ötlet.

 • A népszerűség még mindig fennáll eltávolítható fémformák. Ha a háziasszony jobban szereti ezt az opciót, akkor jobb választani egy alumínium- vagy acélformát. A minőségforma alját szorosan össze kell kötni az oldalakkal. De az is előfordul, hogy idővel túl sok tészta szivárog. Egy ilyen probléma könnyen megszűnik a péksüteménypapírral, ha azt az űrlap aljával szegélyezi.

Az osztott tábla kétségtelen előnye, hogy a kész sütemény eltávolításakor az utóbbi nem kap kárt. Az egész formák nem garantálják ezt. A mínuszok az oka annak, hogy az élelmiszer a fémhez ragad, de a kiutat a helyzetből speciális tapadásmentes (teflon) bevonattal fogják képezni. A modellek között vannak olyan termékek is, amelyek a közepén egy lyukkal rendelkeznek, amelyeket a nehéz tészta termékek sütésénél előnyösebbnek tartanak.

A fennmaradó modellek nem korlátozzák a kulináris szakember képzeletét, és lehetővé teszik, hogy gazdag süteményeket és süteményeket készítsen.

A sütés konfigurációja lehet: klasszikus kerek, négyzet alakú, szív alakú, csillag, virág, hornyolt élekkel. Fontos megjegyezni, hogy a fémtartály gyengéd kezelést és puha szivaccsal történő mosást igényel, a csiszolóanyagok tilosak. Az is jobb, ha műanyag vagy fa lapátokat használunk. Minden fémtermék kiválóan alkalmas sütemények és torták készítéséhez.

Figyelembe véve a tapasztalt szakácsok véleményét, a keksz legjobbja leválasztható forma leválasztható aljjal és szükségszerűen magas oldalakkal - benne kiderül, hogy a leginkább tágas, bolyhos és könnyű. És a legkényelmesebb a mousse sütemények készítéséhez, a háziasszonyok úgy vélik, hogy a szilikon formák, ezért jobb, ha az arzenálban különféle konyhai eszközöket használnak, és nem korlátozódnak a kedvenc édességek főzésének lehetőségeire.

Előre gyártott ételek

A válogatott ételek listájában nemcsak keksz- és mousse-süteményeket, hanem puff salátákat, desszerteket, zseléket, harapnivalókat és aszalt. Előregyártott edények esetében egy magasan leválasztható alakot használnak fémgyűrű formájában, amelynek nincs alja. Ezt sikeresen helyettesíti egy speciális állvány, amellyel a kész étel átkerül az edénybe. A gyűrű egy állítható, hosszú acélszalag, csíptető csattal. Ez azt jelenti, hogy különböző átmérőjű edényeket készíthet, például többszintű süteményeket, 16, 20 és 24 cm átmérőjű süteményekkel.

Néhány esetben a szakemberek azt javasolják, hogy acetátszalagot használjanak, amelyet a forma falai és a töltés között helyeznek el, és ideális oldalsó felületek kialakítására szolgál, amelyek nem igényelnek kiegyenlítést. Ez is megkönnyíti a készételek kitermelését.

A tökéletesen sima rétegekből álló mousse torta összeszerelésének titka egyszerű - helyes sorrendben kell elhelyezni, és fontos, hogy az egyes rétegeket a hűtőszekrényben meghatározott ideig tartsuk, különben deformálódhatnak, és a kezelés megjelenése lehetetlen lesz.

Kapcsolódó berendezések

Mérjük meg az összetevők pontos mennyiségét, ami segít a mérlegben. Jobb, ha az elektronikus változat helyett mechanikus, mivel az első eszköz pontosabb. A speciális sütőhőmérő lehetővé teszi még egy kezdő cukrászdának, hogy megbirkózzon egy szeszélyes kekszkel. A szita alkalmas liszt szitálására, keverő és turmixgép nélkül, nem lehet nagyszerű habot, buja piskóta, szaftost, cukormázot, bogyókat és gyümölcsöket készíteni, és több feladatot is elvégezni.

A forgótányér a sütemények kiegyenlítésére szolgáló legfontosabb konyhai segédeszköz. Érdemes megnézni a fenntartható lehetőségeket, és a legnagyobb sugárral. A lapkák, lapátok és spatulák aktívan használatosak a krémet a tortákra való felhelyezésére és szintezésére, az oldalak díszítésére. Egy kis spatula hasznos a minták alkalmazásához, és egy nagy és széles lap a késztermék tálcára való elhelyezésére szolgál.

Mielőtt a kekszet levágnánk a süteményre, meg kell hűlni, lehetőleg úgy, hogy 1-2 órán át tartjuk a fagyasztóban, műanyag csomagolásban. A rendes kés nem alkalmas keksz vágására, mivel ez összetörni és feldarabolni - jobb, ha kenyeret, fogselymet, húrot vagy vékony horgászvonalat veszünk. Ahhoz, hogy a sütemények ugyanazok legyenek, használhatunk egy kést bilincsekkel, melyeket a torták kívánt magasságára kell beállítani.

Mousse torta készítésekor a szilikon félteke vagy a levegőfelhő kiváló választás a desszert szépségének bemutatására.

  Az osztott forma szintén vágásra szolgál. Ebben az esetben a domború tetejét levágjuk, a tortát egy lemezre helyezzük, és a perem fölé emelkedett részt levágjuk, és így az egész keksz fel van osztva. A háziasszonyok számára, akik gyakran kedvelték a családot süteményekkel, ajánlatos egy kényelmes szeletelőt vásárolni.

  A különböző formájú fúvókákkal rendelkező tésztazsák, egy cserélhető görgőkkel, cukorkákkal és textilszőnyeggel, valamint egy üvegtáblával ellátott péksütemények kiváló szolgáltatást nyújtanak a fogások díszítésében.

  Tekintse meg a következő videót a torta alakjának kiválasztására vonatkozó tanácsokért.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok