Konyhai kiegészítők

Újságtálca: gyártási módszerek

Újságtálca: gyártási módszerek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A tubulusokkal végzett munka jellemzői
 2. Szükséges eszközök és anyagok
 3. Újságok előkészítése
 4. Mester osztály a készítéskor
 5. bejegyzés

Ha sok régi újság felhalmozódott otthon, nem kell sietnie, hogy dobja ki őket. A papírt a mindennapi életben dekoratív tárgyak vagy gyakorlati termékek gyártására lehet használni. Az újságcsövek tálca egyszerre két tulajdonságot kombinál: előny és dekoráció. A gyártási módszereket ebben a cikkben részletesebben tárgyaljuk.

A tubulusokkal végzett munka jellemzői

Az újságokból származó csövek használata fonott termékek gyártásához egyre népszerűbb. Először is, ez annak köszönhető, hogy az anyaggal való munka kényelmét és az idő és a pénzügyek minimális kiadását teszi lehetővé. A faágak betakarítása bizonyos készségeket igényel.

A fa minőségétől és feldolgozásának helyességétől függ, hogy milyen kényelmesen dolgozik vele. Emellett a háznak rengeteg szabad helyre lesz szüksége a szükséges számú ág elkészítéséhez és a megfelelő előkészítéshez.

Az újságlapok nem igényelnek sok időt és különleges készségeket - elég könnyű megcsavarozni a csöveket belőlük.

Az ilyen anyag nagyon kényelmes a kezdőknek a szövéshez. Szintén a papír széles körű lehetőséget kínál érdekes ötletek megvalósítására. A csövek különböző színekkel festhetők.

A papír könnyen kanyarodik, ezért különböző formájú tálcákat lehet szőni: kerek, ovális, áttört és téglalap alakú. Ha szükséges, a csövek meghosszabbíthatók, így elég hosszúak. Így ezekből különböző méretű objektumok készíthetők, legyen az egy nagy tálca vagy kis fogantyú is.

Az újságcsövek használatának fő hátránya az erősség és a vízállóság gyenge tulajdonságai. Részben ez a mínusz korrigálható a csövek további feldolgozásával és a késztermék speciális összetételével.

Szükséges eszközök és anyagok

A fő munka megkezdése előtt elő kell készítenie a munkahelyet és az összes szükséges anyagot és eszközt. Először is, szükséged van egy halom újságokra, miközben nem lehetnek túl öregek és már sárgultak, gyűröttek és szakadtak. Az újságlapok mellett az alábbiakra lesz szüksége:

 • irodai kés és olló;
 • rétegelt lemez vagy több vastag kartonlap a fenék gyártásához;
 • festékanyagok;
 • ragasztókészítmények;
 • vonalzó és egyszerű ceruza;
 • kefék rudak festésére és ragasztó alkalmazására;
 • Ruhaszárítók papírszőlők rögzítésére szövés közben;
 • nagy tű 1–1,5 mm átmérőjű.

Mivel a ragasztószerkezet legjobban az épület ragasztó PVA-t használja. A gyártás az újság csövek általában egy univerzális ragasztó összetétel bármilyen típusú építési munkák, például ragasztó "Titan".

Újságok előkészítése

A tálca gyártásának következő lépése az újságcsövek készítése. Az újságlapokat csíkokra kell vágni. Hosszuk és szélességük a jövő tálcájának méretétől függ. Lehetőség van az újságok megosztására is. A gyártási csövek egyik példáját lépésről lépésre vizsgáljuk meg.

 • Egy nagy lapot vágunk a hajtás mentén.
 • Az így nyert papírlapokat a keskeny oldalon egyenlő részekre vágják, egy kicsit több, mint 5 cm szélesre, a szükséges csíkok száma pedig a készítendő tálca méretétől függ. Körülbelül 90 cső lehet, de jobb, ha rudakat készítünk. Ezenkívül a csövek a keret gyártásához szükségesek.
 • A vágott újság egyik hosszú oldalának pereme ragasztóval van bevonva. A tűt az oldal alsó szögére helyezik, amelyre nem ragasztó, 30 fokos kis szögben, és lassan elkezdi az újságot.
 • A kapott tubulából óvatosan húzza ki a tűt. Ismét kímélheti a ragasztószalag ragasztószögét, és jó, ha a kapott gallyra préseljük.

  Ugyanazokat a műveleteket kell elvégezni az újság más szalagjaival. Ha szükség van a rudak meghosszabbítására, erre a célra egy csövet helyezünk be 1,5 cm-re a másikba az oldalán, ahol a lyuk a legnagyobb átmérőjű.

  Ezután meg kell festeni a rudakat, és hagyjuk megszáradni.

  Festékként használhat fafestéket vagy akril festéket.

  Mester osztály a készítéskor

  A tálcát csak az alap és a keret elkészítése után lehet szőni. Az alap lehet rétegelt lemez vagy karton. A kívánt alakú és méretű darabot kivágják az anyagból. Ha kartonként használják, akkor két azonos darab szükséges.

  A címkéket a vágott lapra helyezik el a kerület mentén egy egyszerű ceruzával minden centiméterenként. Ezután a megjelölt helyekre kis rudakat ragasztunk, amelyek keretként szolgálnak. Az anyag tapadásának javítása érdekében a cső ragasztása után ajánlott ezenkívül a ruhaszárral is rögzíthető.

  A clothespins helyett bármilyen nehéz, lapos tárgyat használhat sajtóként. Egy másik rögzítési lehetőség az, hogy az élek mentén furatokat készítsen, csöveket csavarja be őket, és ragasztáshoz is rögzítse őket. Abban az esetben, ha egy négyzet vagy téglalap alapot használ, ne felejtse el csatolni a csövet mind a négy sarkhoz.

  Ha kartondobozot használtak az alaphoz, akkor a bázis második darabját ragasztottuk az oldalra, amelyhez a rudakat rögzítették. Miután a termék jól szárad, a csövek felfelé hajolnak, és továbbléphet a tálca szövéséig. A legegyszerűbb módja annak, hogy „nyolc” szövésű legyen.

  A szövés folyamatában felépítheti a csövet, a másikba. A legjobb, ha a csomópontot ragasztóval kenjük. A ragasztó keveréket ajánlott a csövek jobb rögzítésére abban a helyen, ahol minden sor véget ér. Ha kívánja, egyszerre több szövési technikát is kombinálhat és különböző színű rudakat használhat.

  A tálca falainak magassága egyénileg is választható, a termék megjelenésének esztétikai megfontolások és a könnyű használat alapján. Amikor az összes sor szövött, a keret kiemelkedő darabjait ollóval kell vágni, és legalább 1 cm-t kell hagyni, amelyeknek meg kell hajlítaniuk és ragasztani kell a tálca falához. A ragasztás ajánlott a csapok rögzítésére az anyagok jobb rögzítéséhez. Továbbá csak a késztermék díszítésére és erősségére lesz szükség.

  Hogyan készítsünk egy tálcát újságokról, lásd alább.

  bejegyzés

  A készterméknek esztétikai megjelenést és erőt kell adnia. Annak ellenére, hogy az újságokból készült csöveket előzetesen festették, a tálcát elő kell alapozni. A alapozó keverék alapjaként használhatja a PVA ragasztót vagy az akril alapú lakkot. Mind a lakkot, mind a ragasztót egyenlő mennyiségben keverik a közönséges vízzel.

  Praktikusabb, ha a lakkból kiindulva egy alapozót készítünk, mivel a PVA alapú készítmény idővel sárga színűvé válik. A feltöltő keveréket a tálcának a belső és külső felületére helyezzük. Ezután a primernek száraznak kell lennie, majd a termék lakkozott. A bevonat lehet fényes és matt, a kiválasztott kompozíciótól függően.

  A befejező bevonathoz megfelelő összetételű akrilbázis, amelyet két rétegben alkalmazunk. A szerszám kiválasztásánál a legjobb, ha a késztermék használatára épül. A kávé- és tea tálcák állandóan különböző italok ömlöttek.

  Ha szükséges, hogy a tálcának jó vízlepergető tulajdonságokat biztosítson, akkor a legjobb, ha a lakkot parkettára vagy fürdőre helyezi.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok