Konyhai kiegészítők

Francia sajtó tea

Francia sajtó tea

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők és előnyök
 2. méretek
 3. Top modellek értékelése
 4. Sörfőzési technológia
 5. Kiválasztási kritériumok

Francia prés - egy üvegtartály, egy fogantyúval a teafőzéshez, henger alakú. A kapacitás magában foglal egy kupola alakú fémfedelet, amely egy szitán vagy egy fém dugattyú (dugattyú) formájú nyomással végződik.

Jellemzők és előnyök

A teafőzés évszázadok óta nem pusztán funkcionális folyamat, hanem olyan rituálé, amely lehetővé teszi az esztétikai ízlésének kifejtését, valamint az emberekkel való kommunikáció kialakítását. Ebből a szempontból a francia sajtók külső tulajdonságai előtérbe kerülnek.

A francia sajtók Európában a második világháború után népszerűsödtek, bár a francia sajtót 1929-ben feltalálta Attilio Kalimani tervező. A vízforraló szokatlan funkcionális jellemzője a dugattyú használata.

A dugattyú egy dugattyú, amely a henger belsejében helyezkedik el.

Ez a készülék úgy van kialakítva, hogy elválasztja a teát a tealevélektől, ami a francia sajtó legfőbb ismerete. A dugattyúnak előnye van a teáskanna szűrőjével szemben, mivel a teáscsészét a lombik térben jobban ismertetik, kiemelve az ízét és aromáját.

A tea szerelmeseinek választása egy francia sajtóba esik, különböző okok miatt, amelyekről talán nem is tudnak. Itt játszhat a funkcionalitás, a kényelem, az esztétika és a pszichológia szerepe.

 1. A kényelem szempontjából a francia sajtó jobb, mint a teáskanna, mivel a folyadék nem terjed ki a fedél alól, még erős szögszögben sem.
 2. A tea levelei szorosan nyomva vannak a prés alján, és nem záródnak el a vízforraló kifolyójában.
 3. A francia sajtó kifolyása kicsi és nem tud eltömődni.
 4. A teát gyorsabban főzzük, és a forró vizet a szem színére festik, ha az alulról felfelé mozgatod a sajtót, ami egy különleges meditatív állapotot biztosít a teafőzőnek.
 5. A francia sajtó megválasztásának legfontosabb pszichológiai jellemzője azonban az, hogy meglátjuk az italt, ami gazdagabbá teszi a tea ízét. Ezenkívül a pszichológusok megjegyzik, hogy a francia sajtó tartalmának láthatósága biztonságérzetet teremt.
 6. A tartályt általában vastagabb üvegből állítják elő, mint egy közönséges üveg teáskanna, ami csökkenti annak valószínűségét, hogy eltörik és megakadályozza a karcolást a mosás során.
 7. Ha teát és cukrot készítesz (masala), akkor magadhoz teheted a tejet, és keveredhetsz egy sajtóval.
 8. Használat után a tealevéleket egy mozdulattal könnyedén ki lehet dobni, ellentétben a teáskanállal, amelyben a levelek a fenékhez tapadnak, és nem mindig a kéz behatol a fedél alatt lévő lyukba.
 9. A francia sajtó kefével könnyen mosható.

méretek

Talán a francia modell vízforralójának a legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a mennyisége egy literig terjedhet. Az ilyen mennyiségű tea anélkül, hogy elveszítené a hőmérsékleti tulajdonságait és ízét, csak a vízforraló ebben a modelljében lehet főzni. Standard kötetek:

 • 350 ml;
 • 600 ml;
 • 800 ml;
 • 1 l.

Top modellek értékelése

A legtöbb fogyasztó számára fontos a teáskannák funkcionális tulajdonságai. Az alábbi lehetőségek tipikus francia modellek, fő jellemzőik a modern anyagok és az egyszerű tervezés kombinációja.

Néhány gyártó azonban igyekszik díszíteni a szigorú vízforraló lombikokat finom pohártartókkal, hogy külső hatást érjen el a minőség csökkenése nélkül.

Magasabb TR-2300

Ezt a modellt a francia sajtófajták klasszikus kialakítása jellemzi. A térfogata (600 ml) 2 fő befogadására alkalmas.A vízforraló fő előnye az ereje, amely tartósságot ígér, mert vastag üvegből, acélból és műanyagból készül.

A bónuszokat sűrűnek nevezhetjük a dugattyú illeszkedése a tartály belső falaihoz és az üveg hőállósága. Egy ilyen vízforraló hosszú ideig tart, és nem szakad meg, amikor leesik. Ár - 600 és 900 rubel között.

Bollire BR-3204

A teát egy nagy céghez főzni kell a vízforraló legszigorúbb változatának, amelynek térfogata 1 liter. A lombik hőálló üvegből készül, a szűrő rozsdamentes acélból készül, a gumi fogantyú nem felmelegszik a kezében, és megkönnyíti a teljes vízforraló felemelését.

talán Ez a legjobb modell 3-4 fő részére. Egy csodálatos színskála és a csészék sörfőzésének teljes hiánya egy jó bónusz a modell használatából. Ár - 900-1200 rubel.

Mayer & boch

A terméket minimalista design, alacsony ár és kis mennyiség jellemzi. A modell előnye a szilikon állvány, amely megvédi az asztal felületét a túlmelegedéstől. A modell fogantyúja lehet üveg, gumi vagy acél. Ár - 269 rubel.

TP0720 bolygótervezés

Talán az egyik legdrágább modell, míg funkcionalitása nem ismer határokat. A forró teát ivóvízcsatornák közé tartanak egy termosz francia sajtó. Te is tehetsz benne, és használhatod a nap folyamán, például a munkahelyen.

Egy ilyen termosz kempingtúrán vehető igénybe, például, ha szükséges a tűz meggyújtása a víz melegítéséhez. A kényelmes vízforraló sok éven át tart, és nem törik, mert felülete rozsdamentes acélból készül. Ebben az esetben a vízforraló nem nehezebb, mint az üvegtársa. Ár - 4699 rubel.

Rainstahl

Kiváló modell literes vízforraló az alacsony árak és a tervezési ötletek legjobb kombinációja. A kerület körül arany gyűrűkkel díszített és arany kupakkal kiegészítve a vízforraló kiemelkedik a klasszikus modellek közül, miközben a funkcionális teáskanna minden előnyét élvezi. Ár - 1619 rubel.

Vitesse brianna

A vízforraló szépsége a formák rövidségében rejlik. A nagy gumifogantyú megkönnyíti a vízforraló dönthetőségét és egy viszonylag nagy teljesítményű fúvókát kap, amely kiömlik a kényelmes kifolyóból.

A teáskanna bakelitből készül. Ár - 1344 rubel.

Magasabb TR-2314 600 ml

Nem a legolcsóbb stilizált vízforraló illik a marokkói és a török ​​konyha stílusaihoz. Ehelyett inkább az esztétikája, hanem a gyakorlati tulajdonságai miatt tűnik ki. Arany üvegtartója rozsdamentes acélból készül, rézbevonattal. A díszes forma a teáskanna fő fénypontja, és meglehetősen magas árat határoz meg a hasonló modellekhez képest.

Lehet, hogy egy vékony fogantyú nem annyira kényelmes, a félelmet a pohártartó rézfelületének túlmelegedése okozza. Ezt a modellt egy fából készült asztalra lehet választani, amely tökéletesen illeszkedik a stilizált teás iváshoz. Ár - 1693 rubel.

Francia sajtó Dobrynya "Berries"

Egyes gyártók többféle mintázattal igyekeznek kiegészíteni a vízforralót. Bárki, aki meg akarja csodálni a tea színének kombinációját egy fedéllel és egy pohártartóval, kiválaszthat egy egyszerű modellt a teafogyasztáshoz az orosz stílusban. A vízforraló fedele szorosan illeszkedik a lombikhoz, de az alsó rész nem rendelkezik állvánnyal és túlmelegedhet az asztal felületén. Ár - 417 rubel.

Kukina Raffinata "Körök"

Ez a modell, amely ötvözi az érdekes esztétikai megoldást és a funkcionalitást, a keleti stílusban iszik. A vízforraló (600 ml) térfogata inkább két barátnak vagy egy szűk családi körnek szól. Fő előnyei kreatív pohártartó és bronzbevonatú acélborítás. Ár - 750 rubel.

Kukina Raffinata "Geometria"

Az egyik legnagyobb költségvetési lehetőség. Egy könnyű és esztétikusan kellemes vízforraló egy sajtóval lehetővé teszi egy mágikus italt egy személy számára. Előfordulhat, hogy a finom toll használata nem olyan kényelmes, de kanyarja hangsúlyozza a modell esztétikáját.A vízforraló fedele szilárdan csatlakozik a lombikhoz, ami biztosítja a hőmérséklet hosszú távú megőrzését. Ár - 350 rubel.

Sörfőzési technológia

A jó ital megszerzésének fő titka a minőségi tea megvásárlása. Ahhoz, hogy a tea ízletes és illatos legyen, fontos a megfelelő adag kiválasztása. A legjobb megoldás a hagyományos fekete tea - 2 teáskanál 200 ml forró vízre. Ez a dózis alkalmas a fekete tea csomagolásban. Ha teát vásárolnak egy teaboltban, akkor egy italt készíthetünk, akkor jobb, ha 1 teáskanál / 200 ml-t használunk.

A teafőzés eljárása három szakaszból áll:

 • öntsük egy pohár edénybe;
 • öntsünk vizet, de nem forró vizet, és forraljuk;
 • fedéllel fedjük le, és egy perc alatt leeresztjük a dugattyút.

Az érdeklődők nem ajánlják a frissen főzött teához cukrot hozzáadni, ez megakadályozhatja a valódi tea ízét.

Kiválasztási kritériumok

A francia prések gyártásának fő anyaga a rozsdamentes acél, melyet könnyen tisztítanak a lepedékből keményítő segítségével, még akkor is, ha az évek során elveszíti korábbi fényét. Gyakorlatilag mindent, még az olcsó teáskannákat is, rendkívül tartós, magas hőmérsékletnek ellenálló üveg, valamint gumi és műanyag felhasználásával készítenek.

Megfelelő modell kiválasztásakor figyelni kell a következő pontokra.

 • A vízforraló kiválasztása sikeres lehet, vagy nem, a dugattyú sűrűségétől függően a lombik belső felületéhez, fontos, hogy egyértelműen rögzítsék.
 • A kupaknak szilárdan kell ülnie a lombikhoz, hogy a víz ne folyjon túlfolyóvá.
 • A vízforraló alja nem hagyhatja a terítőn a jeleket, és ne fújja át az olajszövet felületét. Ehhez a teáskannákon acél vagy műanyag állványt készítsünk a lombik alatt. Egy ilyen állvány jelenléte biztosan ellenőrizni kell, amikor kiválasztja.
 • Az online áruházban megrendelhet egy francia sajtót, de jobb, ha a vásárlás után fizetnie kell, mivel fontos, hogy ellenőrizze, hogy a vízforraló minden része mennyire illeszkedik a lombikhoz.

A tea egy francia sajtóban történő főzésének módját lásd az alábbi videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok