Konyhai kiegészítők

Pörkölőhüvely: hogyan kell kiválasztani és használni?

Pörkölőhüvely: hogyan kell kiválasztani és használni?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. tulajdonságok
 2. Előnyök és hátrányok
 3. Mi az a hüvely?
 4. Kiválasztási funkciók
 5. Felhasználási feltételek
 6. Mi helyettesítheti a hüvelyt?

A mai háziasszonyok számára a konyhai eszközök széles választéka jött létre, amelynek fő feladata a főzési folyamat megkönnyítése és felgyorsítása. Közülük nagyon sokoldalú és drága, de vannak olyan költségvetési lehetőségek is, mint például egy speciális sütőhüvely.

Annak ellenére, hogy viszonylag nemrégiben megjelent a piacon, hamar népszerűvé vált a hostessek körében. És mi a sajátossága egy ilyen terméknek, mi a használatának finomsága, megértjük ezt a cikket.

tulajdonságok

Tény, hogy zsákok vagy ujjak sütéshez - ez nem olyan innovatív találmány. Szakmai szakácsok használják őket korábban. De a megszokott háziasszonyok nemcsak régen váltak elérhetővé, de azonnal beleszerettek.

Ez az eszköz az ételeket úgy néz ki, mint egy normál filmréteg, de különleges szerkezetű. Ha egy darabból vágsz egy darabot, akkor kapsz egy megfelelő hosszúságú hüvelyt. És a rendeltetésszerű használatához szükséges a henger végeinek szoros összekötése. Ehhez használhatja a készletben található speciális klipeket és a hüvely vékony szegmenseit.

Ez az átlátszó vékony élelmiszerfólia speciális összetételből készül, amely még melegítés esetén sem bocsát ki semmilyen káros anyagot.

Ezen kívül A csomagolásban zsírtartalmú ételeket készíthet - minden termék saját levében készült. Ezért a hőálló táskák nagyon népszerűek azok között, akik egészséges életmódot próbálnak vezetni, és értékelik a termékek igazi ízét és előnyeit.

A készülék fő jellemzője és egyedülálló jellemzője, hogy az ételeket nem csak a sütőben, hanem a mikrohullámú sütőben vagy a lassú tűzhelyen is lehet főzni.

Ebben a csomagban egyes gyártók nemcsak sütéshez, hanem élelmiszerek fagyasztásához is alkalmasak. A lassú sütőben történő főzéshez a vákuumzsák a legmegfelelőbb. Sűrűbb és tartósabb, és a termékek gyorsabban készülnek.

De sok tapasztalt háziasszony is ezt mondja Ez az eszköz ideális az élelmiszerek gőzöléséhez, különösen azokhoz, amelyek gyorsan és erőteljesen forralhatók, miután elvesztették az alakjukat. Például egy hal. A pörkölőhüvely lehetővé teszi, hogy ízletes, változatos és egészséges ételeket készítsen különböző módon, míg a háziasszony, főzés után, nem kell hosszú ideig zsírtól és létől mosni az edényeket.

És még több: A csomag és a sütőhüvely kissé eltérő dolgok, bár a hostessek gyakran úgy gondolják, hogy egy és ugyanazok. A hüvely egy tömör vászon, amiből önmagában egy szükséges méretű darabot kell vágni. A zsák egy bizonyos méretű, egyéni csomag, amely előkészítés előtt csak a másik oldalon legyen kötve.

Előnyök és hátrányok

A kulináris hőálló csomag, mint bármely más főzőeszköz, számos előnnyel rendelkezik. A főbbeket felsoroljuk.

 • Elérhetőség. Egy ilyen eszközt értékesítettek mindenhol, és meglehetősen olcsó.
 • Gazdag választék. Eladáskor különböző gyártók, különböző hosszúságú és sűrűségű ujjak találhatók. Vannak ujjú klipek, és vannak egyszerű kapcsolatok.
 • Univerzális vagy egyszeri használat. Egy ilyen eszköz alkalmas lehet csak a kemencében való felhasználásra, és használható fagyasztásra vagy gőzölésre.
 • A használat egyszerűsége és biztonsága. Ma már tudományosan bebizonyosodott, hogy a tömlő erős melegítéssel sem károsítja az emberi testet, és nem bocsát ki mérgező anyagokat.
 • A főzés lehetősége zsír nélkül. Itt mindenféle természetes ételeket készíthet.
 • A sütőhüvely számos termék előállításához használható. - zöldség, gomba, hal, hús és baromfi.

Ennek az eszköznek néhány hátránya van.

 • Egyszer használatos. Minden tekercs darabot csak egyszer lehet használni.
 • A gátlástalan gyártók túlságosan vékonyak, hogy a sütés közben felfújják a gőzöket, és a gőznyomás alatt csak törik. Ennek eredményeként nemcsak a sütőlapot, hanem az egész sütőt is meg lehet festeni.

Ennek az eszköznek nincs más nyilvánvaló hátránya, de sokkal több előnye van. Ezért nem meglepő, hogy egyre több háziasszony igyekszik ilyen hőálló hüvelyt szerezni a konyhájukhoz.

Mi az a hüvely?

Sokan tévesen úgy vélik, hogy túl magas hőmérsékleten a hüvely elkezdheti az emberi testre veszélyes vegyületek kiválasztását, amelyekkel a termékeket is áztatják. Valójában ez nem így van.

Az ujjak gyártásához speciális hőálló fóliát használjon. Tudományos neve módosított polietilén-tereftalát.

Magas hőmérsékleten ez az anyag szokásos vízbe és szén-dioxiddá bomlik. Ha működés közben a hüvely túlságosan elszenesedik, ez azt jelenti, hogy alacsony minőségű filmből készül. De még onnan sem fog károsodni az egészségre - csak a sütőlapon elszenesedett részeket.

Kiválasztási funkciók

Annak érdekében, hogy valóban kiváló minőségű sütőhüvelyt szerezzen, amely csak örömmel használható, meg kell hallgatni a szakértők ajánlásait.

 • A hüvelyt csak egy jól ismert márka gyártásával kell megválasztani. Ezt megelőzően tanulmányoznia és áttekinteni kell azokat, akik rendszeresen vásárolnak egy ilyen eszközt.
 • Ha lehetséges, meg kell szippantania a potenciális megszerzését. A hüvely nem lehet túl erős, mérgező műanyag illatú. Jó, illatban általában nem lehet.
 • A kezével meg kell érinteni a hüvely szélét - nem szabad a kezébe morzsolódnia és túl puha. Ellenkező esetben, amikor a termékeket behelyezzük, eltörik.

És ne felejtsük el az eszköz költségeit. A hüvely egy olcsó termék, de 30 méteres ár alatt a 3 méteres tekercsnek figyelmeztetnie kell a vásárlót.

Felhasználási feltételek

A cselekvések és az ajánlások konkrét sorrendje attól függ, hogy hol kerül sor a főzésre. Néhány egyszerű szabály azonban mindig kötelező.

 • Egy darab hüvelyt kell vágni egy margóval. Átlagosan a méretének másfélszeresnek kell lennie a benne főzendő élelmiszer mennyiségének.
 • A felszerelés ellenőrzéséhez szükséges termékek elhelyezése előtt elengedhetetlen, hogy ne legyen lyuk vagy lyuk.
 • Az ujjak végét gondosan és biztonságosan meg kell kötni. Megerősítheti azokat speciális klipekkel vagy kötésekkel, amelyek hozzá vannak csatolva.

Sok recept azt állítja a termékeket először a hüvelybe kell helyezni, és csak akkor öntsön fűszereket és fűszereket. Később, miután beállította, többször rázzuk össze, hogy egyenletesen eloszthassuk őket. De gyakran, különösen, ha a hüvely rossz minőségű, ebben a pillanatban megszakad. ezért jobb, ha először keverjük össze az összes összetevőt a szükséges adalékokkal, és csak akkor tegyünk mindent a zsákba.

Hogyan kell használni a mikrohullámú sütőben

Sokan meglepődnek, hogy a mikrohullámú sütőben sütőhüvely segítségével főzhet. A főzés valóban öröm:

 • vágjuk le a kívánt hosszúságú hüvely részét;
 • készítsen elő minden terméket főzéshez, keverje össze fűszerekkel;
 • kösse össze az ujját az egyik oldalon, tegye bele az ételt, kötje össze a végeket a másik oldalon;
 • helyezze a munkadarabot egy kerámia tálba vagy mikrohullámú tálba;
 • készítsen néhány lyukasztást a hüvely tetején egy tűvel úgy, hogy a gőznyomás ne szakadjon meg;
 • tegye a hüvelyt a sütőbe, válassza ki a főzési időt 15 és 25 perc között az élelmiszer típusától és a darabok méretétől függően.

A mikrohullámú sütőhüvelyben az étel elkészítésénél fontos biztosítani, hogy a Grill funkció ne legyen bekapcsolva, és érdemes megjegyezni, hogy a mikrohullámú sütő szárítja a termékeket, ezért ajánlatos 100 ml vizet adni a hüvelybe, mielőtt teljesen be van állítva kg termék.

Főzés a sütőben

Elvileg az étel sütés közben a sütőben kell, hogy legyen ugyanaz, mint az előző módszerben.

Ez azt jelenti, hogy vágjuk le a kívánt hosszúságú filmréteget, kössük össze az egyik oldalon, és helyezzük el az összes terméket. Aztán összekötik a végeket a másik oldalon, tedd a hüvelyt egy sütőlapra, tegyenek egy pár punctúrát a tetejére.

Ugyanakkor másképp süthet - a termékeken héj képződésével és anélkül. A második esetben, miután a termékeket a sütőbe helyezték, csak a szükséges időt kell várni, és eltávolítani a hüvelyt. De a kéreg eléréséhez körülbelül 15 perccel a főzés vége előtt a tetején lévő hüvelyt vágják és kissé az oldalra tolják.

Hogyan használjuk a multicookerben

Kiderül, hogy egy ilyen hőálló henger használható lassú tűzhelyen. A módszer támogatói azt mondják, hogy a termékek egyenletesebben fűtöttek, és különleges ízlést és aromát kapnak.

De csak a háztartási készülékek gyártói maguk nem értenek egyet ezzel. Nem tiltják meg a hüvely használatát a főzéshez, de úgy vélik, hogy egyszerűen értelmetlen. Ha még mindig kísérletezni akar, akkor az összes művelet sorrendje megegyezik a sütőben történő főzéssel.

Ebben az esetben a multicooker legjobb működési módját „leállítja”.

Mi helyettesítheti a hüvelyt?

A cikk elején már azt mondtuk, hogy a hostessek gyakran összekeverik a hüvely és a sütőzsákot. Tehát, ha egy hőálló film tekercse nem volt kéznél, akkor speciális zsákokat használhat a sütéshez. Az ujjakkal ellentétben nem szükséges darabokra vágni, de csak az egyik oldalon vannak kötve.

Szélsőséges esetekben zsákok és ujjak helyett fóliát használhatunk sütéshez. De csak több rétegben kell hajtani a megbízhatóság érdekében, és egy speciális sütőedénybe kell helyezni, és nem csak a sütőlapra.

A modern kulináris sütőhüvely egy olcsó és sokoldalú asszisztens minden háziasszony számára. Ez nem csak lehetővé teszi, hogy időt takarítson meg az ismerős ételek elkészítéséhez, hanem felszabadítja a felesleges mosogatástól, de lehetőséget ad arra is, hogy ízletes és egészséges ételeket készítsen ismerős termékekből.

A következő videóban megtudhatja, hogyan kell főzni a pilafot egy sütőhüvelyzel.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok