Konyhai kiegészítők

Tojásvágók: típusok, gyártói felülvizsgálat és használati szabályok

Tojásvágók: típusok, gyártói felülvizsgálat és használati szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Eszköz és működés elve
 2. faj
 3. Népszerű márkák
 4. Ajánlások a kiválasztáshoz

Az Egg Slicer olyan konyhai szerelvény, amely gyorsan és pontosan vágja a tojásokat salátákba, különféle hideg ételeket, szendvicseket. Úgy gondolják, hogy ezt a készüléket Willy Abel német vállalkozó 1909-ben feltalálta, és 1911-ben szabadalmat kapott erre az innovációra.

A modern háziasszonyok nemcsak rendeltetésükre használják a tojásvágókat, hanem a főtt burgonyát, sárgarépát, répát is.

Eszköz és működés elve

A tojásvágó készülék két részből áll. Az alsó rész tojásrakás céljára készült, amelyet előfőzni és tisztítani kell. Lehet műanyag, alumínium vagy rozsdamentes acél. A felső rész vékony huzalok sorozatából áll, amelyek egymással párhuzamosan húzódnak. Segítségükkel és a vágás folyamatával.

A tojásvágó használata megfelelő. Ehhez nyissa ki, és tegye a főtt tojást egy speciális mélyedésbe a készülék alján. Ezután óvatosan zárja be a tojásvágót, hogy ne mozgassa a tojást. Ezután nyissa ki és forgassa el a tojást annak érdekében, hogy át tudja vágni, majd óvatosan zárja be a tojásvágót. Ennek eredményeként kapsz egy kockára vágott terméket minden salátára tojással.

faj

A tojásvágó kialakítása leggyakrabban műanyag burkolattal, rozsdamentes acélból készült tojás késekkel, egy mélyedéssel ellátott műanyag állvány és egy fedél. Gyakran vannak olyan kézi tojásvágók is, amelyek fémrács formájában vannak kialakítva, amely a gyűrűhöz van csatlakoztatva.

A kettős fémszerkezet lehetővé teszi, hogy elkészített és vágott formákat készítsen, és különböző formákat kapjon: gyűrűk, szegmensek, oválisok. Az elektromos tojásszeletelők, az úgynevezett szeletelők professzionális eszközök, ezeket ritkán használják a mindennapi életben.

Népszerű márkák

Jelenleg a következő tojásszeletelő márkák széles körben elterjedtek.

 • Gefu Duo 12350. Ez a mechanizmus Németországban készült kiváló minőségű műanyagból és rozsdamentes acélból. A tojásokat szeletekkel vagy lemezekkel vágja. Szintén jól kezeli a kis főtt burgonyát. A tervezés során mosogatógépet használhat.
 • Zyliss E46220. A modell az Egyesült Királyságban készült műanyagból és rozsdamentes acélból. Dupla fémkésekkel rendelkezik, fehér és piros színben készül.
 • Tescoma. Gyártó - Csehország. Ezek olcsó rozsdamentes acél- és műanyag tojásvágók egyszálas húrokkal. Fehér, sárga és kék színben kapható.
 • Fackelmann. Német tojásvágó, amelynek egyszerű szerkezete egyetlen hálós gyűrű formájában van. Olcsó költsége van.
 • Ikea Slat. A híres svéd márka mechanizmusa világos sárga színű. Műanyagból és rozsdamentes acélból készül. Acélkeret eltávolítható a tojásszeletelő mosásához. A mosogatógépben is mosható. Ez egy költségvetés, de nagyon hatékony lehetőség, amely nemcsak a tojásokat, hanem a burgonyát is csökkenti.
 • Ototo Humphrey. Az izraeli készítésű tojásvágó kiemelkedik a szokatlan kialakítása miatt. A türkiz műanyag kupakkal ellátott bálna alakjában készül, és az alsó része a törzs, ahol a rozsdamentes acél szerkezetét helyezték el, és még egy kis műanyag farok is van. Egy ilyen látványos design díszíthet minden konyhát, ez is jó ajándék.
Gefu
Ikea

Ajánlások a kiválasztáshoz

A minőségi tojásvágó kiválasztásához gondosan olvassa el a tapasztalt szakácsok tanácsát.

 • Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe az anyag minőségét és biztonságát, valamint az egész szerkezetet.
 • Óvatosan ellenőrizze a fémszalagok rögzítését a műanyag részhez, szilárdan rögzíteni kell.
 • Ha ritkán vágjuk a tojásokat szeletekre, akkor célszerűbb egy hagyományos tojásvágót vásárolni. Kis tárhelyet foglal el, és könnyebb használni.
 • A nem túl drága és magas költségű modellek élettartama közel azonos.
 • Az elektromos szeletelők elsősorban professzionális főzésre alkalmasak nagy mennyiségben.

A modern világban sok konyhai készülék van, amely megkönnyíti a főzés folyamatát. A tojásvágó egyszerű, olcsó és hatékony mechanizmus.

Ezzel szépen és gyorsan vághat tojást, zöldséget egy vinigrettre, és még gyümölcsöt is. Jól ismert, hogy a finoman apróra vágott összetevők javítják a hangulatot és az étvágyat.

A tojásvágó képességeiről lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok