konyhai felszerelés

A sütemények sütési formái: mi és hogyan kell választani?

A sütemények sütési formái: mi és hogyan kell választani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Gyártó anyag
 2. Különböző formák
 3. Kiválasztási kritériumok

Valószínűleg nehéz megtalálni valakit, aki nem szeretne ízletes, friss házi süteményeket. Illatos sütemény vagy finom piskóta a valódi háziasszony elkészített ételek „tartományának” szerves részét képezi.

Ha korábban is lehetnek problémák a sütőedények megtalálásában, akkor ma a konyhai tulajdonságok modern piaca egyszerűen tele van különböző ajánlatokkal. A sütemények, torták és egyéb finomságok sütésére különleges formák állnak rendelkezésre. Ezekről a formákról van szó, és beszéljünk ebben a cikkben, vegyük figyelembe a különböző formákat, és határozzuk meg a kiválasztási kritériumokat.

Gyártó anyag

Mint tudják, nem lehet egyetlen ünnepi rendezvényt sem tenni torta nélkül - esküvő, évforduló, születésnap. Ezeken az ünnepeken a torta kiemelkedő és a leginkább várt étel.

A keksz sütéshez különböző formákat használhat. Ezek különböző anyagokból készülhetnek.

 • Öntöttvas Ez egy nehéz és vastag falú konténer. A sütés ebben az edényben nem ég és egyenletesen sült. Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas forma ellenáll a magas hőmérsékletnek. A negatív jellemzők meglehetősen nagy súlyt és mechanikai károsodást mutatnak.
 • Steel. Az acélforma a legmegbízhatóbb, tartósabb, nem rozsdásodik, nem üt, és magas hővezető képességgel rendelkezik. Ami a hátrányokat illeti, érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy a sütés éghet, így az öntőforma felületét elő kell kenni.
 • Alumínium. A sütő-tartály kiválasztása során figyelni kell arra, hogy sima és sima felületű legyen. Pozitív oldalai közé tartozik a megfizethető ár, a könnyűség, a rozsdaállóság. De az alumínium edényeknek vannak hátrányai - a mechanikai hatású deformáció hajlama, egyenetlen fűtés, a tészta égése.
 • Tin. Egy ilyen fémtartály a legolcsóbbnak tekinthető. Az ilyen alacsony ár azonban számos hátránynak köszönhető - a tészta égésének, az egyenetlen fűtésnek, a deformálódási hajlamnak és az ónnak a rozsda kialakulásának is. Az ilyen típusú kapacitás használatával meg kell figyelni a megengedett hőmérsékleti értékeket.
 • Teflon. Kiváló anyag ételekhez, nagyon gyakran ez a fajta sütőedény, amit a háziasszony kedvelt. A teflon hő ellenáll, egyenletesen felmelegszik. De egy ilyen tartály használatával emlékeznünk kell arra, hogy az ilyen felületet nem lehet mechanikus terhelésnek kitenni. Vagyis csak egy fából készült vagy szilikon spatulát kell használni tészta alkalmazásakor vagy a kész sütés eltávolításakor.
 • Glass. A sütési kapacitás tűzálló, tartós üvegből készül, amely ellenáll a nagyon magas hőmérsékletnek. A vastagfalú üvegáru egyenletes sütést biztosít. A szakértők azt javasolják, hogy sütés közben pergamenpapírt használjanak - ez minimálisra csökkenti a sütemény elégetésének lehetőségét.
 • Szilikon. Ez egy nagyon népszerű anyag, amely alkalmazást talált az élelmiszeriparban. A szilikon sütőeszközök mind a szakemberek, mind az amatőrök körében igényelhetők. Anyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, deformációknak, különböző hatásoknak. A mosási kapacitás nagyon gyors és egyszerű.
 • Papírt. Ez a lehetőség azoknak, akik könnyebben dobják el a használt edényeket, és nem mossák őket. Papír bakeware - eldobható.
 • Fazekas. A kerámia formának számos előnye van:
  • hőállóság;
  • légáteresztő képesség;
  • tartályfalak szélesek és tartósak;
  • sütés egy kerámia edényben egyenletesen és gyorsan sütik;
  • nem csak a sütőben, hanem a mikrohullámú sütőben is képes sütni;
  • az ilyen áruk nem kívánnak elhagyni.

A hiányosságok közül érdemes megjegyezni a törékenységet, ezért használat közben rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne szakítsa meg az űrlapot.

Különböző formák

A bakeware különböző konfigurációjának köszönhetően szinte bármilyen terméket készíthet.

A sütőedény lehet:

 • négyzet alakú;
 • kör (négyzet alakú és kerek konténerek a keksz leggyakrabban használatosak);
 • a számok (a sütéshez használt különféle ételek különböző anyagokból készülhetnek, leggyakrabban szilikonból, bármi lehet ilyen sütőben sütni);
 • szám formájában (ez lehet a sütőedények innovációja, nagyon érdekes lehetőség, például, ha egy gyermek 1 éves korig fordul elő, süteményt süthet „egy” szám formájában.

A csúszó tartályok népszerűek. Ezek a leggyakrabban használtak, lehetnek kerekek, négyzet alakúak, téglalap alakúak, szív alakúak, kerekek. A geometriai alak bármilyen lehet, mindez attól függ, hogy milyen konfigurációt szeretne adni a sütéshez.

Érdemes megjegyezni, hogy kereskedelmi forgalomban kapható sütőlemezek. Különbözőnek tűnhetnek, eltérő átmérőjűek, de nincs alja. Csak pergamen papírt kell tennie a sütőlapra, rá kell helyeznie egy űrlapot, és csak akkor kell önteni a tésztát.

Kiválasztási kritériumok

Válasszon egy jó és jó minőségű ételeket sütemények sütéséhez - ez nagyon fontos. A torta készítésének folyamatában nemcsak a helyes recept és annak végrehajtása fontos, hanem az a forma is, amelyben a kész tésztát sütjük. A végeredmény 70%, a sütési kapacitástól függ.

Tehát a kapacitás kiválasztásánál az alábbi kritériumok alapján kell eljárni.

 • anyagmelyik konténer készül, a kiválasztáskor a legfontosabb. Korábban a cikkben már részletesen elemeztük az összes lehetséges lehetőséget. Ezért a vásárlás előtt gondosan meg kell vizsgálnia az előnyeit és hátrányait, a pozitív és a negatív pontokat, és csak akkor választhat az egyik anyagból.
 • Magasság és térfogat. Ezeket a specifikációkat, azaz a tartály méreteit is figyelembe kell venni. Attól függ, hogy milyen magas és nagy átmérőjű lesz a jövő torta.
 • Gyártó. A sütő-csészék iránti nagy kereslet miatt nem meglepő, hogy széles választékban és széles választékban találhatók a különböző gyártók. Válassza ki a legismertebb és legismertebb márka ételeit.

Vegye figyelembe a költségeket. Ne feledje: egy erős, megbízható és jó minőségű sütőedény soha nem lesz olcsó. Ebben az esetben jobb, ha nem mentse el.

A professzionális konyhákban speciális professzionális sütőedények állnak rendelkezésre, amelyek minden követelménynek megfelelnek.

A sütőedény helyes kiválasztására vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk.Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok