Konyhai kiegészítők

Minden fából készült tálcákról

Minden fából készült tálcákról

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Gyártás és anyagok
 2. Erősségek és gyengeségek
 3. Működési szabályok
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. bejegyzés

Napjainkban a tálcák nemcsak a kényelem érdekében. Az alkalmazás formái, megjelenése és változatai egy egyszerű konyhai tulajdonságot innovatív dekorációvá alakítanak. A belső terekben vagy a konyhában egy fából készült tálca szokatlan modellsé válik, amely vonzza a figyelmet, különösen, ha festett vagy gyönyörűen faragott.

Gyártás és anyagok

A termelés természetes fát használ. Alapvetően - bükk, de lehet cseresznye, tölgy, cseresznye, nyír. A tálcákat a gépen vagy kézzel végezzük. A faragás vagy a különleges színek az ékszerek használatával azonban a mester által történik.

Sokan a tálcákat hulladékanyagból vagy fából készült hulladékból készítik. Ez jó választás azoknak, akik a konyhai kiegészítőket szigorúan a belső térhez szeretnék választani, vagy hosszú távú tervezési ötletet hordoznak.

Minden, amire szüksége van: a tálca, a ragasztó, a csavarok, a gitt és a lakk alapja a fa számára, szükség esetén festeni, a szükséges eszközöket.

Erősségek és gyengeségek

A fa tálcák fő előnyei - alacsony költségű és környezetbarát. A természetes anyagok nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, és sokkal olcsóbbak, mint a fém- és műanyagtárcák. A vásárlók azonban tudomásul veszik a gomba megjelenésének veszélyét, ha a védőrétegek megsérülnek. A fából készült ételek másik előnye a tartomány gazdagsága. A tálcát bármilyen mintával lehet díszíteni, vagy faragott oldalt készíteni.

Az üzletek is rendelkeznek elegendő modellt minden ízléshez. A mínuszok - a fa bevonat gondozása és a lakk réteg kopása, amelyet rendszeresen frissíteni kell.

Működési szabályok

Hosszú ideig tálaljuk a tálcákat, ha megfelelően gondoskodnak. A faeszközök általában különös figyelmet igényelnek. Ha azonban betartja az alábbi szabályokat, akkor az élettartam és a szép megjelenés évekig megmarad:

 • ne mossa le a mosogatógépben;
 • folyadékkal való érintkezés után száraz ruhával törölje le;
 • repedések esetén frissítse a lakk és az olaj-viasz bevonatot;
 • Ne használjon erős kémiai tulajdonságokkal rendelkező mosószereket.

Hogyan válasszuk ki?

A sok termék közül nagyon nehéz megtalálni a megfelelő fa tálcát. Egyesek alakja és használata, az ellátás módja eltérőek. Kezdetben érdemes megfontolni a besorolást, dönteni a paraméterekről, majd válassza ki a megfelelő opciót. Például az elfoglalt emberek, akik sok időt töltenek a számítógépen, segítenek a tálca-asztalnál, és azoknak, akik szeretik a családi beszélgetéseket - forgó. És nem kell a konyhába helyezni.

A ház minden sarkában van egy kialakítás, amely egy kis kényelmet és eredetiséget biztosít.

A fa tálcák típusai számos kritérium szerint változhatnak. A tálcák alakja a következő lehet:

 • rendes (kerek, négyzet alakú);
 • szokatlan (például hal vagy háromszög formájában).

A funkcionalitás szempontjából ezek a következők lehetnek:

 • lábakkal és oldalakkal;
 • láb nélkül, de oldalakkal és fogantyúkkal;
 • lábak és oldalak nélkül;
 • forog.

Alkalmazás szerint érdemes kiemelni az alábbi típusokat:

 • ételt szolgálnak;
 • szolgálja;
 • tálcatábla;
 • Stand.

Fontos! Kézzel készített vagy a belsőre készült nem lehet semmilyen besorolás. Már feltalált bor és sör tálcák, két- és háromemeletes, mindenféle formájú, oldal- és lábváltozattal.

Normál forma

Téglalap alakú - klasszikus a fajták között. Lehetővé teszi, hogy a felületre nagy számú edényt helyezzen el.A tálcát arra tervezték, hogy ételeket, főleg reggelit szolgáljon fel (a brit kultúra szerelmeseinek). Vannak szektorokkal ahol szilárd ételeket helyezhet. Ezek ideálisak kebab vagy sushi számára. És a tea-szertartás formája hozzávetőleges a térre. Általában vannak lábak vagy párna az alján, a felületet rajzokkal vagy hieroglifákkal festik.

Egy derékszögű tálca férfiasnak, simítottnak - nőiesnek tekinthető.

Tálcák, asztalok, leggyakrabban téglalap alakúak. Tökéletesek egy hangulatos reggelire az ágyban vagy a szőnyegen. A filmeket vagy a munkát végezve laptopot vagy telefont is elhelyezhet ételekkel és italokkal. A kerek forma reprezentatívabb. Ilyen tálca kap éttermek és kávézók. Pártokban vagy ünnepségekben koktélokat, borokat szolgálnak fel. Átmérőjük általában 30–38 cm.

Forgó kerek tálca - a megfelelő asztali beállítás esztétikája, és ha több emeletből áll, akkor ez a design nagyon lenyűgöző és gazdag. A lábakkal és oldalakkal ellátott kerek tálcákat állványnak nevezik, nagyon kényelmesek. Az állvány a bögrék és a lemezek helyszíne, és nem teszi lehetővé a magas hőmérsékletek károsodását a bútorok bevonásával.

Szokatlan forma

Állatok, sokszögek vagy tetszőleges formájú tálcák általában nem használhatók a létesítményekben (ha nincs releváns téma), és örömmel fogadják a szemet a belső terekben. Leggyakrabban - kézzel készített, a kényelmet szimbolizáló és a konyha díszítésének hangsúlyozásával. Ezt a terméket az étel eredeti adagolására használják, ünnepi asztalra otthon vagy tartozékként szolgálva.

Lábak vagy párnák esetén a reggeli, ebéd és vacsora kényelmesen kerül megrendezésre bármelyik kényelmes helyen (kedvenc szék vagy kanapé). A fára emlékeztető, többszintes bortálcák vannak, amelyekben egy pohár kedvenc borát vagy más italt adhat.

bejegyzés

A fa tálcák praktikusak és kényelmesek az életben. A fajták és formák bővítik alkalmazási területüket. Egy szép és világos, kézzel készített változat egy csodálatos ajándék vagy kiegészítő lehet otthonában. A tulajdonos kérésére fényképekkel, rajzokkal, feliratokkal vagy applikációkkal lehet díszíteni.

dekoráció

Ősi idők óta a tálcák vászonként szolgáltak a művészek és a szerelmesek számára. Műveik a művészetet hagyják el: festmények és szokatlan formák, amelyek a mai napig fennmaradtak. Ma, a színek és a munkahelyteremtő eszközök bősége között idő és pénzügy kérdése van.

Az inspiráció a szakemberek ötleteiből származhat. Szerszámok és festékek segítségével egyedi tálcát készíthet, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és az alkotó büszkesége lesz. Ha nincs gyalu, csiszológép, láttam, akkor vásárolhat egy árusító tálcát tölgyből vagy bükkből, és festheted.

Használhatja mind a kész ötleteket, mind a saját.

festmény

Manapság nincs szükség arra, hogy megtanulják, hogyan kell az évek során fröcskölni. Elég, ha a stílust a kedvenc stílusával találja meg - bármi lehet: évjárat, retro, klasszikus, gzhel. A színnek nincsenek korlátozásai: fehér, piros, kék - melyik tetszik. A kiválasztott mintát a tálcához kell csatolni, és akril festékkel festeni, 4-6 órát hagyva. Miután eredeti munkával díszítheti a belső teret.

decoupage

A felületet a lakk és az olaj-viasz bevonatokból kell tisztítani. Menjen át a kedvenc árnyalatának homokpapírján és festékalapján. A szalvétákból vagy a csomagolókból szépen vágott minta. Vigyen fel ragasztót a rossz oldalra, rögzítse a tálca aljára és törölje le nedves ruhával, amíg sima. Szárítás után fedjük le a felületet 2-3 réteg akril lakkozással. Az elkészített tartozék ideálisan kombinálható a belső térrel, ha ugyanazokat az alkalmazásokat illeszti a konyhabútorok vagy edények más felületére.

cérna

A fafaragás művészete erőfeszítéseket és szükséges szerszámokat igényel: a kések egy lapátokkal, vágókkal, szerszámgépekkel, fűrészekkel stb. A kéznek „kitöltve” kell lennie, és a készséget meg kell tisztítani. De az elvégzett munka megéri. A fűrészáru sok látványa gyönyörűen faragott oldalakkal és lábakkal rendelkezik. Egy ilyen konyhai attribútum nem marad észrevétlenül, és a ház fő díszítményévé válik.

Mágneses opció pala aljával

A mágneses pala festék az alsó érdességet adja. Az ilyen felületű ételek kevésbé lesüllyednek, és maga a design lesz a ház szokatlan díszítése. A tálca fő jellemzője, hogy megjegyzéseket és feliratokat hagyhat benne, rögzíthet mágneseket, rajzolhat krétával. A tálca létrehozásához szükség lesz a szalag és az ecset maszkolására. Az oldalakat ragasztószalaggal kell felragasztani, és a felületről eltávolítani a védőréteget és zsírtalanítani az alkohollal. 3-5 festékréteg alkalmazása után hagyjuk egy napig. Szárítás után nem kell semmit fedezni. A kemény matt felület nagyon hosszú ideig tart.

Kiégett

Ez a díszítés módja még lusta is. Mindössze egy forrasztópáka és egy ceruzával ellátott forrasztópáka szükséges. A legfontosabb dolog - a lakkréteg törlése és új eljárás alkalmazása az eljárás után. Hagyja megszáradni. A forró szerszámok kezelése során ügyelni kell.

Hogyan készítsünk egy fából készült tálcát?

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok