Konyhai kiegészítők

Elektromos rácsok: nézetek, modell áttekintés és tippek a kiválasztáshoz

Elektromos rácsok: nézetek, modell áttekintés és tippek a kiválasztáshoz

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. leírás
 2. Előnyök és hátrányok
 3. Összehasonlítás aerogrillel
 4. típusok
 5. Értékelés modellek
 6. Kiválasztási kritériumok
 7. Használati tippek

Gyakorlatilag mindenki szeret enni. Ez különösen igaz a tűzön vagy a grillen sült húsra. De nem mindig rendelkezünk a rendelkezésünkre, de néha kényeztesse magát az aromás füstölő ételekkel. Ezért sok ember számára kiváló alternatíva lehet egy háztartási elektromos grill. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy élvezze a finom grillezett ételeket, szó szerint naponta.

leírás

Az elektromos grill nagyon könnyen használható. Ennek köszönhetően a főzés területén még a kezdő is gazdag, sós és ízletes étel. Ez egy kompakt háztartási készülék, amelyet mikrohullámú sütő, tűzhely vagy klasszikus grill helyett használhat. Infravörös fűtéssel magas hőmérsékleten dolgozza fel az ételt. A műszerfunkciók:

 • sütemények;
 • edzés;
 • Ez forró.

  Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy az ételt olaj nélkül készítheti. Ugyanakkor az étel nagyon ízletes lesz, és kedvezőbb tulajdonságokat fog megtartani, mint a hagyományos tűzhelyen és serpenyőben főzve.

  Az ilyen technológiák használatával az év bármely szakaszában könnyedén megkaphatja a barbecue-t, anélkül, hogy a nyári szezonra várná, vagy lédús és ízletes steakeket készíthet.

  Előnyök és hátrányok

  Most beszéljünk az eszköz előnyeiről és hátrányairól, hogy megértsük, érdemes-e megvenni. Ha az előnyökre összpontosít, néhány fontos tényezőt meg kell neveznie.

  • Időt takaríthat meg és képes nagy mennyiségű étel elkészítésére. Napjainkban a piacon könnyen megtalálhatók az elektromos grillezők, amelyeknek több rekesze van a termékek számára, és lehetővé teszi két vagy három étel elkészítését egyidejűleg rövid idő alatt.
  • Diétás ételek elkészítése a megfelelő táplálkozás keretében. Ez azt jelenti, hogy ételeket, pörkölteket és ételeket lehet sütni olajat vagy más zsírt nem adva, ami különösen fontos az egészséges életmódot vezető emberek számára, és azoknak, akiknek egészségügyi jellemzőik miatt szigorú étrenddel kell rendelkezniük.
  • Különböző szagok hiánya a főzés során a zárt típusoknál. Ellentétben a hagyományos barbecue, elektromos grill tartja az összes szagot belül, amikor az élelmiszer főzés. Rendkívül kényelmes lesz az otthoni konyhában, beleértve egy kis stúdióapartmanot is.
  • Sokoldalúságát. Egy ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy különböző termékekből készítsen ételeket: hal, baromfi, hús, kenyér, tojás, zöldség és gabonafélék.
  • csendes. A legtöbb modell a főzés során alacsony zajszintet mutat.
  • Kiterjedt funkcionalitás. A főzés mellett az eszközt az étel melegítésére és leolvasztására is lehet használni.

   De figyelembe kell venni az eszköz hátrányait, és azt, hogy a készülék káros-e az egészségre.

   • Kis számú főzési módszer. Az elektromos grill nem helyettesítheti az alapvető konyhai eszközöket. Például ugyanazzal az aerogrillel ellentétben nem lehet párolni, nem használható az első edény teljes elkészítéséhez;
   • A vezérlés főzésének kellemetlensége. Az elektromos grill nem hagyható felügyelet nélkül. Még az alvó időzítő jelenléte sem garantálja, hogy az étel nem lesz túl főzve, vagy éppen ellenkezőleg, befejeződik a kívánt készség.
   • A tisztítás szükségessége. Tekintettel arra, hogy van egy nem tapadó tulajdonságokkal rendelkező felület, egy ilyen eszköz gondos ellátást igényel. Ha nem tisztítja meg megfelelően vagy nem túl alaposan, akkor gyorsan elveszíti funkcionalitását, és hatékonysága csökken.
   • Nagy energiafogyasztás. Tekintettel az eszköz által elvégzett feladat összetettségére, komoly erővel rendelkezik. Ez meglehetősen komoly energiafogyasztást okoz, ami tükröződik a villamosenergia-számlákban. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny a feszültségesésekre. Még a legkisebb tápfeszültség esetén is meghibásodhat.

   Összehasonlítás aerogrillel

   Gyakran az emberek úgy vélik, hogy a konvekciós sütő és az elektromos grill két név ugyanazon eszköz számára. Ez tévedés, mert ezek két teljesen különböző eszköz, és hatalmas különbség van közöttük. Először is, az elektromos grill különbözik az aerogrilltől az élelmiszer hőkezelésének módszerével. A konvekciós kemencében forró levegővel főzzük az ételt, amely egyenletesen eloszlik a tartályon, melynek következtében a termék különböző oldalakból készült, puha és lédús.

   Az elektromos grillezés a grillezés módja szerint történik, ami nem garantálja az élelmiszer minden oldalról történő egységes feldolgozását. De az étel lehet jellegzetes illata, mintha tűzön főzne.

   Ugyanakkor a konvekciós sütő szinte minden konyhai berendezést helyettesíthet.

   Például a konvekciós kemencében nem csak a húst lehet megpirítani, az elsőt felforralni, hanem az ételt, a száraz bogyókat is leolvasztani, joghurtokat készíteni, edényeket sterilizálni és süteményeket sütni. És ha több konténer van, akkor komolyan időt takaríthat meg, mert egyszerre több edényt is készíthet. Az időzítő jelenléte és a személy automatikus kikapcsolásának képessége miatt nem kell a konyhában lennie, és figyelnie kell a készülék működését.

   Ugyanakkor az elektromos grillezőt alig lehet többfunkciós eszköznek nevezni. Természetesen képes lesz a húsra és zöldségre, valamint az étel melegítésére és felolvasztására. De főzés ételek egy pár és sterilizáló ételek - nem.

   A konvekciós sütő használatakor a főtt termékek szaga nem terjeszkedik az egész szobában. És még akkor is, ha egyszerre több étel készül, a szagok nem keverednek, ami fontos szempont.

   Elektromos grillben történő főzéskor mindig egy személynek kell lennie, hogy megakadályozza az ételeket az égéstől, és ellenőrizze a készségeit. Nos, nehezebb mosni, mint az aerogrill. Ezért azok számára, akik egyetemes megoldást keresnek, jobb lesz egy konvekciós sütőt vásárolni. És ha szüksége van egy olyan eszközre, amely az ételeket egy tábortűzben fogja megsütni, akkor a legjobb megoldás egy elektromos grill.

   típusok

   Számos elektromos grillezési modell létezik a piacon, és egy tapasztalatlan felhasználó számára nehéz megérteni, hogy melyik megoldás jobb. Emiatt meg kell ismerkednie az ilyen eszközök különböző kategóriáival. Ezek a következők:

   • nyissa;
   • zárt;
   • egyetemes.

   Az első esetben a munkafelület az infravörös típusú speciális fűtőelem felett helyezkedik el. A második esetben az eszközök sajtó formájában készülnek, ami lehetővé teszi az élelmiszer elkészítését, mint a hagyományos sütőben.

   Ezen túlmenően az elektromos grill lehet:

   • pin;
   • Az érintés nélküli.

   Ha az első kategóriába esik, az élelmiszer érintkezik a fűtőelemmel. Ha a második - akkor nem. Például, egy nyárson spin.

   Az elektromos grillsütők is:

   • mozdulatlan;
   • hordozható.

    A mobil megoldások nemcsak otthon, hanem házhoz vagy piknikhez is alkalmazhatók. Kis méretük miatt a kezükben is szállíthatók.

    A helyhez kötött megoldások asztali vagy kültéri lehetnek.

    A munkafelület típusától függően változhatnak. E kritérium alapján:

    • kerámia bevonattal;
    • öntöttvas;
    • fém.

    A legegyszerűbb módja az üveg-kerámia felületű modellek használatának és gondozásának.Erőssége azonban nagyon alacsony, ezért ez a lehetőség nem népszerű a fogyasztók körében.

    Megbízhatóbb a nem tapadó bevonattal ellátott fém serpenyő, amely megfizethető áron, ugyanúgy, mint az azonos öntöttvas rács.

    Egy másik kritérium, amellyel az elektromos rácsok eltérhetnek, az a anyag, amelyből a burkolat készül. Lehet rozsdamentes acél vagy műanyag. A magasabb minőségű modellek rozsdamentes acélból készülnek, mert ez az anyag erősebb és tartósabb lesz. És ha korlátozott vagy, akkor az olcsó megoldás a műanyagból a kiváló döntés lesz.

    Értékelés modellek

    Meg kell mondani, hogy ma a hazai piacon rengeteg modell létezik a különböző gyártóktól, a Tefal-tól, a Bork-tól és a Miele-től kezdve, a kínai márkák termékeivel. Próbáljuk meg beszélni a legérdekesebb modellekről, amelyek valóban az ár és a minőség nagyszerű kombinációját képviselik.

    Az első modell, amelyet meg kell említeni, egy elektro-grill. Weber Q-2400. Ez a gyártó általában szén- és gázrácsokat hoz létre. De van egy elektromos modell. A teljesítmény különbözik, ez a mutató elérte az 1560 watt értéket. Ez egy meglehetősen nagy grill, súlya körülbelül 16,5 kg. A kazán fedele minőségi öntött alumíniumból készült, a fedél belső felülete pedig vékony alumíniummal van árnyékolva. Ez a megoldás lehetővé teszi a fűtési felület jelentős növelését és a hőveszteség csökkentését a főzési folyamat során.

    A maximális főzési hőmérséklet körülbelül 260 fok, és beállítható. Ha a termékek rácsáról beszélünk, 2 rekeszből és porcelán zománcból készült öntöttvasból áll. Ez lehetővé teszi a felület gondozásának egyszerűsítését.

    Ennek a modellnek az egyik fontos előnye az úgynevezett "barbecue effektus", amely nem más modellekben van. Ez azért lehetséges, mert a termékek nem érintkeznek a lemezekkel, de a fűtőelemekkel ellátott rácson vannak elhelyezve.

    A zsír egy speciális bevonattal közvetlenül a fűtőelemekre áramlik, majd a grill alá. Ez lehetővé teszi, hogy lehetővé tegye a grillezés elvégzését, amit a grillen nem lehet eltávolítani, vagy cserélhető rácsokkal.

    A hiányosságok között meg kell jegyezni, hogy nincs integrált hőmérő. A mínusz is hosszú fűtési idő lesz - körülbelül 20 perc.

    Egy másik modell, amely figyelmet érdemel Steba VG 500. Ez a megoldás eredeti kialakítású: egy pár fűtési zóna, amelynek hőmérséklete külön szabályozható - legfeljebb 300 és 250 fok között. Az egyik panelnek hullámos felülete van, a másik pedig rács. Áramellátás - 2400 watt.

    A hullámosított rész lyukakkal rendelkezik a zsír elvezetésére, amely egy pár egyedi raklapon halmozódik fel. A készülék két forgó kapcsolóval vezérelhető, azaz minden egyes zóna külön-külön vezérelhető.

    Az eszköz érdekes előnye, hogy egy kis, rozsdamentes acélból készült perforált polc jelenlétét teszi lehetővé, melyet már roston sült, de készen kell készíteni, vagy csak újra kell melegíteni.

    A modell egyetlen hátránya lehet a magas költségek és az a tény, hogy nem könnyű megtalálni az eladást.

    Egy másik modell, amely sok érdekes lesz - Kitfort KT-1636. A közelmúltban megjelent a piacon. Ezzel főzhet zöldségeket, húsokat és süteményeket. Három üzemmódban használható. Például bezárhatja a fedelet, ezért az étel egyenletesen sült mindkét oldalon. Ha csak egy kis edényt kell megsütni, akkor enyhén meg kell nyitni.

    Ha akarja, akkor 180 fokban lebonthatja a panelt, ami lehetővé teszi, hogy egy pörkölőt kapjon, azzal a lehetőséggel, hogy mindkét oldalon egyszerre főzhet.By the way, itt beállíthatja a hőmérsékletet mindkét fél számára külön.

    A modell előnyei közé tartozik az elektronikus vezérlés, valamint az időzítő jelenléte minden fél számára. Ráadásul jó minőségű és szép kialakítású. Egy másik plusz az eltávolítható munkafelületek. A hátrány azonban az, hogy a spirál nem tud felmelegíteni az egész síkot.

    Egy másik modell, amely még szakmai kategóriába is sorolható ProfiCook PC-KG 1029. A legmagasabb beállításoknál kb. 2000 wattos teljesítmény van. A legmagasabb főzési hőmérséklet itt csak 180 fok. Ne feledje, hogy lehetőség van fokozatos hőmérséklet-szabályozásra. A pálya két fok. Ebben a modellben a termékek érintkeznek a fűtőelemekkel.

    Itt is jelen van tapadásmentes bevonat, amelyet külön levehető lemezekre kell felhelyezni. Ennek köszönhetően könnyen mosható. Szükség esetén a ProfiCook modellje könnyedén kibontakozik, mint az előző modell. Általában ez egy nagyszerű modell a fúvókákkal, amelyeket minden hostess szeret.

    A modell egyetlen hátránya a felhasználók szerint egy nagyon rövid tápkábel.

    Nem kevésbé érdekes elektromos grill - Bork G802. A drága kategóriákhoz tartozik, és egy jellegzetes jellemzője - termikus szonda. Ez lehetővé teszi, hogy automatikusan beállítsa a kívánt főzési hőmérsékletet a hús típusától és a pörkölés mértékétől függően. Ugyanakkor a termék integritása nem sérül. De ha akarja, nem tudja használni ezt az eszközt. A teljesítménymodell 2400 watt.

    A Bork elektromos grillje használható:

    • szendvicsprés;
    • grill grill;
    • kapcsolat grill.

    Az egyik panelnek sima felülete van, a második pedig hornyos. A lemezek dőlésszöge beállítható. A hőmérsékleti tartomány 160 és 230 fok között van, és a kapcsolási lépés 5 fok.

    Ennek a megoldásnak az egyetlen hátránya az, hogy A felület csak angol nyelven van.

     Egy másik figyelemre méltó modell - Tefal GC306012. A piacon a legjobbak közé tartozik. 2000 wattos teljesítménye van. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a panelt három különböző pozícióban le tudja fordítani, ami lehetővé teszi a főzéshez a legmegfelelőbb pozíciót. És használhatja:

     • grill;
     • kemencében;
     • barbecue.

      Számos hőmérsékleti üzemmód van mechanikusan szabályozva. A Tefal GC306012 teste kompozit anyagokból készül. A panelek fémből készültek és tapadásmentes bevonattal vannak ellátva. Egyszerűen kézzel és mosogatógépben is mosható.

      Csak a vízszintes megoldásokat mutatták be a minősítésben, de a vertikális elektromos grill is megtalálható a piacon. Igaz, ezek az opciók inkább kivétel.

      Kiválasztási kritériumok

      Mint látható, a piacon csak egy hatalmas számú elektromos grillező van. Ezért a felhasználóknak van egy kérdésük, hogyan válasszanak egy minőségi elektromos grillet a házhoz. Használhatja az alábbi tippeket:

      • a hullámos felületű raklapok nagyon kényelmetlenek a mosáshoz, ezért jobb, ha egyszerűbb felületeket vásárolnak;
      • a tálcát úgy kell eltávolítani, hogy mosni lehessen, különben sok időt és erőfeszítést igényel;
      • minél nagyobb az elektromos grill, annál jobban fog működni és gyorsabban főzni az ételt;
      • Nem lesz felesleges, ha az eszköz olyan fényjelzővel rendelkezik, amely azt jelzi, hogy a készülék be van-e kapcsolva;
      • jobb, ha egy zárt típusú modellt vásárol, ami lehetővé teszi, hogy a főzés során ne lélegezzen be füstöt, és megakadályozza a zsír fröccsenését;
      • jobb választani egy olyan megoldást, amely képes fenntartani a kívánt hőmérsékletet, kiváló lehetőség lesz, ha a vendégek nem rendelkeznek idővel idejére, és forró ételekkel szeretne lenni.
      • jó lesz, ha a testen hőmérsékletszabályozó van, amely lehetővé teszi a hőelem hőmérsékletének finom beállítását különböző ételekhez;
      • a bevonatnak tapadásmentes felületűnek kell lennie, szükség van arra, hogy az étel nélküli olaj vagy párolt étel főzésére van szükség;
      • egy másik kényelem a fedél és a lábak magasságának beállítása;
      • ezen túlmenően a készüléket meg kell védeni a túlmelegedéstől, hogy ne okozzon tüzet, szinte minden piaci modell megfelel a kritériumnak.

      Hogyan válasszuk ki az elektromos grillet, lásd a következő videót.

      Használati tippek

      Ha tanácsokat ad az ilyen berendezések elektromos grillként történő használatáról, akkor meg kell jegyezni, hogy a legjobb, ha a húst főzzük bele. Szinte bármi lehet, de a legjobb megoldás a marhahús steak.

      Az ilyen grillnek köszönhetően a kéreg kívülről készíthető, és belsejében olyan lédús, amennyire csak lehetséges. De a fő dolog időben eltávolítani a húst a grill.

      A baromfi is főzhető. A legjobb, ha a csirke kerül, mivel a hús ezzel a főzési módszerrel nem lesz túlszárnyalva, és ugyanakkor hűvös kéreg is lesz. Ha zöldségről beszélünk, akkor grillezett lesz, mint a vegetáriánus ételek vagy az étel.

      A legjobb paradicsom, padlizsán, cukkini és cukkini főzése.

      Akkor ha halról beszélünk az elektromos grill kiváló megoldás a hal steakek főzésére. A legjobb, ha a tengeri hal zsíros fajait részesítjük előnyben. Például a tonhal és a lazac. De a pollock és a csuka is nagyszerű. Ahhoz, hogy megfelelően főzzük, vágjuk le a filé. két és három centiméteres vastagságú darabokra.

      A hal steakjeinek is marhahúsnak kell lenniük - a közepén a halnak szinte nyersnek kell lennie.

        Nos, és ami a legfontosabb: minden terméktípus esetében ki kell választani külön főzési idő, mivel mindegyikük különböző tulajdonságokkal és textúrával rendelkezik. Általában elektromos grill van Nagyszerű megoldás minden hostess számára.

        Írj egy megjegyzést
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

        divat

        szépség

        kapcsolatok