Konyhai kiegészítők

Minden a húsdaráló késekhez

Minden a húsdaráló késekhez

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. Típusok és formák
  3. Kiválasztási szabályok
  4. A működés finomságai

Húsdaráló - egy nagyon szükséges eszköz a konyhában. A mai termékek csiszolásához más eszközök is vannak, de a húsdaráló hagyományosabb változat, egyszerű funkciója is van. A vágó kés gyakorlatilag a húsdaráló fő eleme. Sajnos az alacsony minőségű modelleknél ez a leginkább törékeny rész.

Jellemzők

A húsdaráló kését különböző módosítások jellemzik. Népszerű fajta - négy vágóéllel. A három- és dvukhblakovye-vágó alkatrészek szintén, de kevésbé gyakori. A régi kézi húsdaráló kések különböző gyártási anyagok. Például most ez a termék puha rozsdamentes acélból készül. Korábban a kések nagy szén-dioxid-tartós szerszámacélból készültek.

A hazai és külföldi termések kések fő különbségei - a vágócsúcs megjelenésében. A függőleges oldalról nézve egy klasszikus kés vágóélje elöl van. A vágási folyamatot csúszás biztosítja, de kicsi. Ez a kés nem túl hatékony a munkában.

Az elektromotoros daráló modern kések általában kard alakúak. Az erőteljesen eltolt vágóélnek köszönhetően jó csúszás biztosított. A kard formájú kések hatékonysága magas. Ezeket széles körben használják a háztartási elektromos húsdarálók számára.

Különösen nagy teljesítményű húsdarálók vannak, amelyek a vendéglátásban használatosak. Az ilyen egységeken lévő kések jelentősen eltérnek a házi húskészülékeknél használtaktól. A vágóélprofilok egyenesek, és a lapátok kiemelkedésekkel vannak ellátva.

Ezek a profilok ugyanazt a csúszóerőt biztosítják. A termék vágási feltételei egy ilyen késsel jó hatékonyságot biztosítanak. Ugyanakkor, ellentétben a szablya alakú késsel, amely spatulaként működik, a grillezés előtt elterjedt a darált hús, a professzionális húsdaráló kések 10-15 perc alatt őrlik a terméket.

A kardszegélyes késsel a közelmúltban kevésbé használták a háztartási húsdarálókban, mivel jelentős hátránya van - a húst a csiga széleire tolja. A rács elején lévő burkolat „túlcsordul” a termékkel, a termelékenység csökken, a készülék rendszeres tisztítást igényel. Ha korlátozott mennyiségű húst kell feldolgoznia, észrevehetetlen. A folyamat nehéz lesz az ömlesztett feldolgozott tételeknél.

Fontos figyelmet fordítani az egység kései jellemzőire, különösen, ha nagy mennyiségű húst vagy más terméket dolgoz fel otthonában. A háztartási elektromos egység optimális teljesítménye 250-700 W, ami 1 percig teszi lehetővé a 2-3,5 kg hús kitöltését. Ha a család úgy döntött, hogy elég nagy mennyiségű darált húst szeretne betakarítani, a 800 W-os modelleket nézheti meg - általában nagyobb funkcionalitással rendelkeznek.

A csiszológépek eltérőek, de minél szélesebb a funkcionalitás, annál magasabb a készülék ára. Ha sok fúvókát nem kell használni, jobb egy egyszerű modellt választani, de kiváló minőségű vágóelemmel.

Típusok és formák

Ezek a paraméterek szorosan kapcsolódnak a daráló típusához. A húsfeldolgozók körében népszerűek a húsdarálók Bosch, Moulinex, Philips, Zelmer, Kenwood, Redmond, Polaris. A manuális és az elektromos modellek nem rendelkeznek más alapvető különbségekkel, kivéve, hogy az utóbbit nagyobb teljesítmény jellemzi. Sikeresen feldolgozhatják a fagyasztott vénát is.Ezen túlmenően a készülék használatával nemcsak a klasszikus tölteléket, hanem egy apró darabokra aprított opciót is kaphat.

A legtöbb pozitív értékelés összegyűjti a német Bosch gyártót. Modellek, bár nem a legerősebbek, de kiváló minőségű szerelvények és tartós alkatrészek. A második legnépszerűbb gyártó, a Zelmer kiváló minőségű berendezéseket kínál olcsó alkatrészekkel. Minél népszerűbb ez vagy ilyen típusú berendezés, annál könnyebb megtalálni az alkatrészeket a jövőben. Gyakran cserélhetőek, olcsó áron.

Például a felsorolt ​​húsdarálók típusai azonos rendszer szerint működnek, ugyanazon anyag fő összetevői rozsdamentes acél, az elektromos készülék teste műanyag, van szükség minimális kiegészítő fúvókákra, amelyeket kolbászok és egyéb finomságok készítésére használnak. Az eszköz egyszerűsége ellenére ma sok gyártó van, így számos tartozéktípus és alakzat van.

A kések lapjain kívül a bázis konfigurációja más. A leggyakoribb elemek a következők:

  • hatszög;
  • téren.
kocka
szögletes

Az alapelem alakjának különbségéből adódóan nehéz lehet a húsdaráló specifikus modelljét választani. Ezenkívül egyes gyártók különféle típusú kést gyártanak a különböző húskészülékek számára. Szóval, népszerű márka Moulinex találkozik a "hatszög" és a "négyzet" alapjával. Zelmer csak négyzetlábnyomú kiegészítőket kínál. Bosch, Braun, Kenwood, Gorenje négyzet alakú alaplappal is.

A fajták lapjainak alakjai különböznek, de ez csak a feldolgozás hatékonyságában játszik szerepet. A probléma csak nagy mennyiségű hús feldolgozása esetén merülhet fel. A pengék egyoldalúak és kétoldalasak. A legújabb modellek működése könnyebb, mivel bármelyik oldalról behelyezhető. Az első nehézségekkel a tapasztalatlan háziasszonyokban jelentkeznek. Ebben a kiviteli alakban a kés sík oldala szükségszerűen érinti a rácsot, amely a lemez mögött van. A konvex oldalnak a csigán kell lennie.

Egyoldalas
Kétoldalas

Idővel a húsdaráló kések tompaak. Az elemek nem rendelkeznek önélező funkcióval, de a szokásos vágóelemek acélját otthon lehet élesíteni. A kést csiszolópapírral élesítheti, a lényeg az, hogy a problémát időben megvizsgáljuk.

Önálló élező kés tartozik Moulinex ME 6201, Kenwood MG-700, Bosch MFW 68660. Az eszközök ára 6500 - 18000 rubel.

A különféle vágóelemek között kétlapátos vágókések is találhatók, amelyek a régi minta professzionális húsdarálói közé tartoznak. Elem beállítása MIM-300, MIM-300M, M-250 (UKM), TM-32, TM-32M és más, a használt alkatrészek átmérőjével 82 mm. Egy ilyen elem lyukakkal rendelkezik, és a bejáratnál szűkebbek, mint a kijáratnál. Ez azért szükséges, hogy a terméket könnyebb újrahasznosítani.

Ha egy széles oldalt helyezünk be a bejáratból és egy keskeny oldalt a kijáratba, akkor a termék valamilyen előkészítése lesz. A vállalkozásoknál ilyen kést használnak a tésztából származó termékek, például a makaróniák feldolgozására.

Kiválasztási szabályok

A vágó kés minősége hatással van a húsdaráló teljesítményére, ezért fontos a megfelelő fém tartozék kiválasztása. Acél - a leggyakoribb anyag a kések gyártásához, de a közelmúltban öntöttvas elemei vannak. Hosszabb élettartamuk van.

A termék feldolgozási hatékonysága több vágóélből fog növekedni. A legelterjedtebbek a közepén lévő furatokkal ellátott négyágú struktúrák - biztosan rögzíteniük kell a kést a csigaelemre.

A húsvágó kések kovácsolhatók vagy bélyegezhetők. A termékek első változatát a megnövekedett súly, de a tartósság javítja. Az ilyen vágóelemek költsége általában magas. A bélyegzés súlya könnyebb lesz, de kevésbé tartós.A bélyegzett kések olcsóbbak.

kovácsolt
bélyeges

Az ország üzleteiben megtalálható húsdarálók köre igen nagy. A kések, aprítók a jellemzőkben is változatosak, de néhány modell cserélhetőnek tekinthető.

Ha például a Moulinex húsdarálóhoz vágóelemre van szüksége, nézze meg közelebbről a Tefal részleteit. A HV3, HV4, HV6 sorozat alkalmas a ME7001, ME7011, ME7108 és a Crups HV6, GVM2 sorozathoz. Ezeknek a rozsdamentes acélból készült eszközöknek a méretei azonos méretűek - 4,5 cm, viszonylag olcsóak.

A négyzetlábnyomú Zumman egység kése számos modellel kompatibilis, például Daewoo, Verloni, Scarlett, Panasonic. A termék kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen telepíthető, olcsó.

A Bosch húskészülékkel ellátott kést kínál a vásárlóknak, de ha használhatatlanná válnak, használhatja a Zelmer vagy a Philips adatait. A termékek szilárdsága magas, az ár kicsi.

Jó késkompatibilitás a Braun-tól, a Philips húsdarálóktól. Ezeknek az eszközöknek a vágási részei hosszú élettartamúak, de ha tompavá válnak, jelentős összeget kell költeni a családi költségvetésből, mint az út árelemeihez.

Redmond - a húsdaráló kínai gyártója a vágó kés jellemzőivelamely cserélhető elemek között nehéz megtalálni. A kés nagyobb, mint az összes többi - 5,4 cm, vastagsága - 8 mm, meglehetősen széles üléssel. A kések minősége jó, de a legnagyobb hátránya a magas ár és a cserélhető elemek hiánya.

A Scarlett széles körben elterjedt márka, ezért ezeknek a húsdarálóknak az elemei meglehetősen drágák. A megfelelő kést csak a Kitchen lehet. A termék gyakorlatilag nem különbözik a standard elemtől, hosszú élettartamú, jó élettartamú.

Különböző márkájú házi húsdarálók - "Rotor", "Chudesnitsa", "Diva", "Extra", "Electrosila" azonos forgácsolószerkezettel felszerelt, ezért egymással felcserélhetőnek tekinthetők. A termékek a jó tartósságban, tartósságban különböznek, a vágóelem ára alacsony.

A működés finomságai

Hosszú szervizeltetés esetén hasznos az alábbi ajánlások.

  • A feldolgozáshoz jobb, ha olyan ételeket használunk, amelyeket törölték az inakból.
  • A fém védelme érdekében jobb, ha a terméket folyó vízzel azonnal ki kell öblíteni. Ne áztassa a kést folyékony oldatokba. Az öblítés után a vágási részt azonnal le kell szárítani.
  • Ne töltse túl a húsdarálót nagy darabokkal. Sok hússal az elem egyszerűen nem tud megbirkózni.
  • Még a legjobb kés blunt idővel. Az élesítéshez jobb, ha jól tájékozott embereket ad. A független megközelítés gyakorlatot és releváns kiegészítő elemeket igényel. Otthon lehet élesíteni a késeket, amelyek még nem lettek nagyon unalmasak.

Élesítés otthon

Ehhez finom csiszolópapírra van szükség, amelyet az asztalon kell elhelyezni. A vágóelemet körkörös mozdulatokkal kell vezetni a csiszolópapír felületén. A kést is feldolgozhatjuk, de jobb, ha a csiszolópapír még kisebb.

A feldolgozás után ajánlott a terméket meleg vízzel mosószerekkel öblíteni. A papírból maradt szemeket teljesen el kell távolítani. Az élesített kést meg kell szárítani, és csak azt követően kell alkalmazni a munkára.

Az élesítéshez használhatja a szokásos "köszörülközőt". Ezzel a módszerrel a csiszolóelemet folyó víz alá kell helyezni, kést kell venni és az óramutató járásával megegyező irányban elforgatni, közvetlenül a folyó víz alatt. Ebben az esetben a hegyezőre gyakorolt ​​nyomásnak egyenletesnek kell lennie. Az élesített rész sima és fényes felülettel rendelkezik.

A darálót egyenletesen kell nyomni a rácshoz a húsdarálón. Ezt a részek egymáshoz való csatlakoztatásával ellenőrizheti. Egyébként sok felhasználó azt is javasolja, hogy időnként önmagában élesítse a grillt, ami növeli a húsdaráló hatékonyságát. Emlékeztetni kell arra, hogy a mosogatógépben nem lehet mindkét részt mosni.

Nézze meg, hogyan lehet élesíteni a húsmaró kést az alábbi videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok