Konyhai kiegészítők

Szemétkosár fedéllel: az optimális modell kiválasztása

Szemétkosár fedéllel: az optimális modell kiválasztása

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. anyagok
 2. Hová tegyük?
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. gondoskodás

Szemetesedény - kötelező tulajdonság minden gazdaságban. Kis hulladékok ártalmatlanítására szolgál. A szemétdobozok kialakítása és jellemzői folyamatosan javulnak, és minden modell esetében egyre nehezebb lesz racionális választás. És néha a termék szépsége a háttérbe helyezi funkcionalitását. A piacon rengeteg lehetőség van: fedéllel és anélkül, fémből vagy műanyagból, szellőzőnyílásokkal és teljesen zárt.

A választás függ az Ön igényeitől, a pénztárca képességeitől és végül, de nem utolsósorban az esztétikai preferenciáktól.

anyagok

Meglehetősen sok különböző anyag van, amelyeket a gyártók használnak egy tálca készítéséhez:

 • fémmodellek;
 • műanyagból;
 • lemezlemezekből;
 • krómacél;
 • acélpor zománcozással;
 • csiszolt rozsdamentes acél szemetes.

Az utolsó két - a legdrágább anyagok, de a legtartósabb is.

Az urnák formái és térfogatai is eltérőek, itt a vásárláskor vegye figyelembe a szemétkosár meghatározásának tervezett helyét, valamint a családban „használatban lévő” szeméttárolók hozzávetőleges rendszeres mennyiségét.

De mindegyikük könnyű súlyú, és nem igényel különös gondosságot. Szinte minden modell fedelét biztosítja, hogy a szemét szaga ne terjedjen a terem körül.

Hová tegyük?

Még a tökéletes szemétkosár kiválasztása előtt a konyhában is gondolni kell arra, hogy hol áll. Ez nem az utolsó kérdés, mivel a vödör modellje és térfogata a helytől függ. Sok modern apartmanban a szemetes kannák a mosogató alá helyezhetők. Néhányan a fejhallgató ajtaján lévő vödröt ismét a mosogató alá helyezik. A házakban egy másik „hagyományt” tudunk kielégíteni - egy vödör kerül elhelyezésre a konyha távoli sarkában.

Hogyan válasszuk ki?

Ha mindent egyértelmű a diszlokációval, meg kell oldani a megvásárolni kívánt urna típusát.

Tehát a tartályok jellemzői szerint:

 • fedél karokkal és anélkül;
 • cserélhető tartályok vagy több belső részleg;
 • csúszó rendszer vagy anélkül.

A gyártók által kínált lehetőségek közül választhat a megfelelő hulladéktartályt, de azt javasoljuk, hogy gyakorlati okokból mindig a fedéllel rendelkező vödöröknél ne hagyja abba a választást, annak ellenére, hogy tetszett a modell. És a sokféleségük.

 • Basket. Rendszerint a papírtermékek vagy a száraz hulladékok újrahasznosítására kerülnek beszerzésre. Nagyon olcsóak és hatékonyan kiegészítik a belső tereket.
  • Műanyag vödör fedéllel. A fedél teljesen más: egy fonófedél vagy egy ingafedél, és talán inkább egy egyszerű vödör, mint egy nyitó fedél, nem pedig forgó vagy lengő, mint a fenti mintákban. De érdemes figyelmeztetni, hogy ha a konyhai vödör megérintésével megnyitni, akkor ez nem a legmegfelelőbb megoldás a konyhában. Végtére is, a szemetet főként az ételek főzéséből vagy mosásából fogják kidobni, és ez nem elfogadható az élelmiszerrel való munkavégzés során - a vödörrel való minden érintkezés után folyamatosan meg kell mosnia a kezét, megszakítva a főzési vagy mosási ételeket.

  A műanyag nagyon olcsó anyag, és az ilyen vödörek mennyisége elérheti a 40 literet, így könnyedén felvehető egy vödör bármilyen célra. A műanyag nem karcolja meg a padlót és a felületet, és a nem túl „gazdag” megjelenés ellenére a vödrök kiválasztásában is kedvence marad.

  • Lebegő vagy csuklós fedéllel rendelkező urnák. Rozsdamentes acélból készülnek, a legkülönbözőbb mennyiségek. 6 literes vödröt, valamint egy nagy, 60 literes tartályt vásárolhat!
  • Szemetes kannák karral. Az ilyen modellek speciális pedálral rendelkeznek, amelyen a lábnyílást meg kell nyitni a vödör nyitásához, így ez egy kültéri lehetőség. Ez a vödör nem fog működni, ha a családjában idősek vagy a családtagjaik vannak, akiknek hátsó problémái vannak - meg kell hajlítanod egy ilyen urnát, hogy dobja ki a szemetet. Az igazságosság érdekében érdemes azt is mondani, hogy amikor egy ilyen szemetet műanyag zacskóba csomagolnak, ez megnehezíti a fedél kinyitását, és a kar nem segíthet felemelni, és arra kényszerít, hogy megérintse a vödröt a kezével.
  • Ha szüksége van a szeméttárolóra, hogy álljon az asztalon, nézze meg asztali vödör, amelyek a használatuk megkönnyítése érdekében leggyakrabban fedéllel vannak ellátva
  • Visszahúzható vödör légmentesen zárható fedéllel. Ezek a vödörök - a hostessek számára. Leggyakrabban alacsony költséggel rendelkeznek, és nagyon tartósak, nem vesznek sok helyet a konyhában, nem ragadják meg a szemet. A tartályt egy kerekek moduljába helyezik, amely a helyén, ahol a szemetet is elhelyezheti, és vissza.

  gondoskodás

   Függetlenül attól, hogy milyen típusú vödör van, biztos lehet benne, hogy megfelelő gondossággal sok éven át szolgál az eredeti megjelenés elvesztése nélkül. Kövesse néhány egyszerű iránymutatást.

   1. Rendszeresen ürítse ki az urnát - nemcsak a kellemetlen szagból, hanem a rovarok és kártevők esetleges inváziójából is megmenti a helyiséget.
   2. Rendszeresen mossa le és szárítsa meg a vödröt.
   3. Vásároljon szemetes zsákokat a tárolóedény méretének megfelelően. Ezek jelentősen leegyszerűsítik a hulladék ártalmatlanítását.

   Vegyük figyelembe ezeket az egyszerű pillanatokat, és egy hasznos beszerzés lesz a konyhában, amely segít megszabadulni a szemétektől és megkönnyíti az otthoni építést.

   A megfelelő szemetet kiválasztásáról lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok